А ви це знали? Чому не слід готувати їжу у фользі

Багато господинь використовують фольгу для приготування їжі. І це справді дуже зручно. Вона не протікає, добре тримає тепло, економить час, сили, їжа виходить ніжною та соковитою. Але останнім часом люди найчастіше відмовляються від фольги, а дієтологи не рекомендують її використання. В чому ж проблема? Просто стало відомо, що використання фольги може негативно впливати на здоров’я, передають Патріоти України.

Харчова фольга виготовляється з алюмінію. А як відомо, в процесі приготування мікрочастинки алюмінію потрапляють в їжу, потім алюміній потрапляючи в організм викликає захворювання кісток, нирок і навіть онкології.

При проведенні дослідження з’ясували, що при приготуванні м’яса у фользі вміст алюмінію в продукті збільшується до 378 відсотків. А ось загортати холодну їжу досить безпечно. Тобто ключовим моментом є термічний вплив. Але якщо холодну їжу зберігати досить довго, проникнення частинок алюмінію в їжу неминуче.

Ще необхідно згадати любителів використовувати лимон із різними продуктами у фользі. При взаємодії лимонної кислоти з фольгою процес проникнення алюмінію відбувається набагато активніше. Аналогічно справа з такими продуктами, як помідори, капуста, сметана, кислі огірки та низка інших.

Виникає закономірне питання: ну а якщо не часто використовувати? Дійсно, дослідження показали, що організм здатний виводити певну кількість алюмінію та не отримувати інтоксикацію. Безпечною добовою дозою назвали 1 міліграм алюмінію на кожний кілограм маси тіла. Але на практиці під час термічної обробки нормативи буде перевищено.

Які ж наслідки можуть бути при регулярному вживанні таких страв?

Добре відомо, що цей метал нейротоксичний. Тому є підвищений ризик розвитку захворювань нервової системи. Наприклад, підвищений вміст алюмінію виявили у людей із хворобою Альцгеймера.

Також відбувається негативний вплив на нирки, шлунково-кишковий тракт, опорно-руховий апарат, склад крові, а також низку інших органів та систем. Здоровою альтернативою буде харчовий пергаментний папір.

Молоко не для всіх: Кому варто відмовитися від цього продукту

середа, 12 листопад 2025, 8:15

Хоча молоко є джерелом кальцію та вітамінів, експерти наголошують, що не всім воно корисне. Деяким людям від цього продукту може бути лише шкода, передають Патріоти України. Кому слід уникати молока:. Експерти радять обирати альтернативні джерела кальц...

Це може здивувати! Несподівані причини, чому банани треба їсти перед сном

вівторок, 11 листопад 2025, 7:44

Банани, як стверджують кардіологи, завдяки вмісту калію допомогають контролювати гіпертонію. Калій знижує вплив натрію на організм та зменшує напругу в стінках кровоносних судин, передають Патріоти України. А ще цей фрукт завдяки триптофану та мінерала...