А ви це знали? Чому при смаженні котлет виділяється піна

Під час приготування котлет господиня може мати справу з таким неприємним процесом, як поява піни. Такою може бути «реакція» рослинної олії. В результаті процес обсмажування стає менш якісним та ефективним, передають Патріоти України.

Подробиці

Це є помилкою, яку нерідко роблять кулінари. Однак переживати з цього приводу не варто: помилка дуже легко виправляється.

Деякі господині вважають за краще використовувати для смаження нерафіновану соняшникову олію, що має специфічний запах.

Вважається, що цей продукт відрізняється збереженням значної кількості важливих компонентів та низьким вмістом холестерину.

Однак така олія далеко не завжди є більш корисною. Її недоліком є утворення тієї самої піни під час смаження.

Тому нерафінованим продуктом краще заправляти салати. А ось піддавати його дії високих температур не варто.

Піна може з’явитися через те, що господиня забула перевірити термін придатності олії.

Якщо продукт зберігався занадто довго, використовувати його для приготування котлет не можна.

Ще однією помилкою може стати попадання на сковорідку “сторонньої” рідини. Найчастіше йдеться про звичайну воду.

Ще однією неправильною дією є смаження на рослинній олії, що вже була у використанні. Господиням у жодному разі не можна повторно застосовувати цей продукт.

І справа не так в утворенні піни, як у небезпеці цієї дії через утворення канцерогенів.

Джерело: ПростоВей

Чому млинці виходять сухими: ТОП-8 причин, про які варто знати

неділя, 11 травень 2025, 13:07

Ніжні мереживні млинці – дійсно потребує майстерності кулінара. Але не рідко трапляються ситуації, коли начебто правильно замішане тісто для млинців – це ще не запорука успіху. Іноді млинці навіть у досвідчених господинь виходять ламкими, сухими, з під...

Смакота! Швидкі гарячі бутерброди з кислим сиром та сушеними травами

неділя, 11 травень 2025, 12:36

Всього 15 хвилин часу, кілька простих продуктів та чудовий сніданок або перекус у вас на столі. Бутерброди готуються дуже просто і швидко, а в результаті виходить ніжна начинка з чудовим вершковим смаком і на хрусткій основі з хліба. Щоб додати бутербр...