А ви це знали? Чому при смаженні котлет виділяється піна

Під час приготування котлет господиня може мати справу з таким неприємним процесом, як поява піни. Такою може бути «реакція» рослинної олії. В результаті процес обсмажування стає менш якісним та ефективним, передають Патріоти України.

Подробиці

Це є помилкою, яку нерідко роблять кулінари. Однак переживати з цього приводу не варто: помилка дуже легко виправляється.

Деякі господині вважають за краще використовувати для смаження нерафіновану соняшникову олію, що має специфічний запах.

Вважається, що цей продукт відрізняється збереженням значної кількості важливих компонентів та низьким вмістом холестерину.

Однак така олія далеко не завжди є більш корисною. Її недоліком є утворення тієї самої піни під час смаження.

Тому нерафінованим продуктом краще заправляти салати. А ось піддавати його дії високих температур не варто.

Піна може з’явитися через те, що господиня забула перевірити термін придатності олії.

Якщо продукт зберігався занадто довго, використовувати його для приготування котлет не можна.

Ще однією помилкою може стати попадання на сковорідку “сторонньої” рідини. Найчастіше йдеться про звичайну воду.

Ще однією неправильною дією є смаження на рослинній олії, що вже була у використанні. Господиням у жодному разі не можна повторно застосовувати цей продукт.

І справа не так в утворенні піни, як у небезпеці цієї дії через утворення канцерогенів.

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...