А ви це знали? Чому при смаженні котлет виділяється піна

Під час приготування котлет господиня може мати справу з таким неприємним процесом, як поява піни. Такою може бути «реакція» рослинної олії. В результаті процес обсмажування стає менш якісним та ефективним, передають Патріоти України.

Подробиці

Це є помилкою, яку нерідко роблять кулінари. Однак переживати з цього приводу не варто: помилка дуже легко виправляється.

Деякі господині вважають за краще використовувати для смаження нерафіновану соняшникову олію, що має специфічний запах.

Вважається, що цей продукт відрізняється збереженням значної кількості важливих компонентів та низьким вмістом холестерину.

Однак така олія далеко не завжди є більш корисною. Її недоліком є утворення тієї самої піни під час смаження.

Тому нерафінованим продуктом краще заправляти салати. А ось піддавати його дії високих температур не варто.

Піна може з’явитися через те, що господиня забула перевірити термін придатності олії.

Якщо продукт зберігався занадто довго, використовувати його для приготування котлет не можна.

Ще однією помилкою може стати попадання на сковорідку “сторонньої” рідини. Найчастіше йдеться про звичайну воду.

Ще однією неправильною дією є смаження на рослинній олії, що вже була у використанні. Господиням у жодному разі не можна повторно застосовувати цей продукт.

І справа не так в утворенні піни, як у небезпеці цієї дії через утворення канцерогенів.

Джерело: ПростоВей

"Ідеальний продукт": Дієтологи розкрили незвичайні факти про властивості огірків

п’ятниця, 5 вересень 2025, 23:10

Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...