А ви це знали? Чому при смаженні котлет виділяється піна

Під час приготування котлет господиня може мати справу з таким неприємним процесом, як поява піни. Такою може бути «реакція» рослинної олії. В результаті процес обсмажування стає менш якісним та ефективним, передають Патріоти України.

Подробиці

Це є помилкою, яку нерідко роблять кулінари. Однак переживати з цього приводу не варто: помилка дуже легко виправляється.

Деякі господині вважають за краще використовувати для смаження нерафіновану соняшникову олію, що має специфічний запах.

Вважається, що цей продукт відрізняється збереженням значної кількості важливих компонентів та низьким вмістом холестерину.

Однак така олія далеко не завжди є більш корисною. Її недоліком є утворення тієї самої піни під час смаження.

Тому нерафінованим продуктом краще заправляти салати. А ось піддавати його дії високих температур не варто.

Піна може з’явитися через те, що господиня забула перевірити термін придатності олії.

Якщо продукт зберігався занадто довго, використовувати його для приготування котлет не можна.

Ще однією помилкою може стати попадання на сковорідку “сторонньої” рідини. Найчастіше йдеться про звичайну воду.

Ще однією неправильною дією є смаження на рослинній олії, що вже була у використанні. Господиням у жодному разі не можна повторно застосовувати цей продукт.

І справа не так в утворенні піни, як у небезпеці цієї дії через утворення канцерогенів.

Джерело: ПростоВей

Їсте чіпси щодня? Ось що вони насправді роблять із вашим тілом

п’ятниця, 18 липень 2025, 23:55

Картопляні чіпси давно стали популярною закускою, без якої не обходиться жоден кіносеанс або вечірка. Проте, регулярне вживання цього хрусткого задоволення може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. І мова не лише про зайві кілограми, передают...

Одна ложка - і смак картоплі вже не той. Простий трюк для тих, хто не любить нудні обіди

п’ятниця, 18 липень 2025, 23:10

Хоч ми й охоче експериментуємо з новими рецептами, звичайна варена картопля досі залишається основою домашніх страв. Вона смачна, ситна й універсальна. Проте її приготування часто здається нудним і довгим. Добре, що є прості трюки, які не лише прискоря...