А ви це знали? Чому при смаженні млинців не можна лити олію на сковороду

Приготування тоненьких млинців вимагає від господині не лише відточених навичок та майстерності, а й знання всіх тонкощів цього процесу, передають Патріоти України.

Подробиці

Так, якщо ви не хочете отримати на виході цілу стопку млинців, жир з яких стікатиме по підборідді, запам’ятайте – не варто лити масло прямо на сковорідку перед випіканням кожного млинця.

Замість цього нанесіть тонкий шар олії за допомогою кулінарного силіконового пензлика. Якщо ж у вас не виявилося необхідного кухонного приладу під рукою, його можна замінити свіжою картоплею.

Очищену картоплину розріжте навпіл і вмочіть у масло, яке ви повинні завбачливо налити в блюдечко, а потім змастіть їм сковорідку.

Щоб не обпалити пальці об розпечену поверхню, картоплю потрібно наколоти на вилку.

Замість бульб картоплі можна використовувати і очищену цибулину, але в цьому випадку “особливо вимогливі носи” неодмінно відчують різкий запах цибулі.

Є ще один спосіб, який не дасть млинцям пригоріти навіть у тому випадку, якщо ви лише раз змажете сковорідку олією, полягає в тому, щоб просто додати кілька ложок рослинного жиру прямо в тісто.

Ідеальний компот із сухофруктів: Скільки часу його варити?

субота, 27 грудень 2025, 13:05

Як приготувати ідеальний компот із сухофруктів, передають Патріоти України. Компот із сухофруктів не потребує багатогодинного кип’ятіння – достатньо замочування та 15–20 хвилин варіння, після чого потрібно дати йому настоятися. Результат – ароматний, н...

Під забороною! Кому слід обмежити яйця

субота, 27 грудень 2025, 12:45

Кому слід обмежити яйця, передають Патріоти України.