А ви це знали? Чому при варінні картоплі утворюється біла піна

Напевно, кожна господиня під час приготування картоплі стикається з таким явищем, як поява піни. Багато хто намагається її видалити, оскільки вважає, що з картоплі разом із піною виходять хімікати та різні шкідливі речовини, передають Патріоти України.

Подробиці

Із чого насправді складається така піна?

Кожен знає про те, що в хімічному складі картоплі, крім корисних речовин, можна виявити крохмаль. Часто перед приготуванням страв на основі коренеплоду картоплі прийнято вимочувати її у холодній воді.

Цей кулінарний прийом допомагає позбутися крохмалю.

Якщо ж відразу приступити до варіння, речовина починає виділятися в процесі приготування.

Чи потрібно позбавлятися цієї речовини?

При приготуванні перших страв із додаванням картоплі піну, звичайно, потрібно видалити. Це допоможе зробити суп візуально приємнішим.

До того ж, краще позбавитися крохмалю, який стає частиною рідкої страви.

Якщо ви просто варите картоплю на гарнір, то піну можна ігнорувати. У саму картоплю шкідливі речовини не повернуться, а воду прийнято зливати.

Є секрет! У якій сковорідці потрібно смажити картоплю, щоб вона не горіла, не була жирною і сирою

п’ятниця, 16 травень 2025, 6:30

Смажена картопля – страва, яку люблять усі. Але, дуже часто під час приготування вона пригорає, всередині залишається сирою. При цьому під час приготування ще й уся кухня в олії, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram порадами, як...

Смакота! Повітряний та розсипчастий сирний кекс на сніданок або до чаю

п’ятниця, 16 травень 2025, 6:15

Цей сирний кекс є справжнім фаворитом серед кексів. На його основі можна навіть великодні паски пекти. Виходить завжди дуже смачним та ніжним. Він чудово піднімається. Навіть на сніданок замість сирників можна спекти такий кекс. Готується він досить шв...