А ви це знали? Чому розігріті макарони є шкідливими для здоров'я людей

Лікарі заявили, що їсти страви з макаронів необхідно лише свіжими, вживати їх розігрітими після приготування і охолодження небезпечно для здоров'я, інформує Ukr.Media, зазначають Патріоти України.

Лікарі дієтологи розповіли, що якщо у людини немає індивідуальних протипоказань, їй слід вживати макарони, які виготовлені з твердих сортів пшениці. Такий продукт є чудовим джерелом білка, амінокислот, марганцю. Але вони підкреслили, що макарони мають бути свіжоприготованими. Вживати у їжу продукт, який був зварений, охолоджений у холодильнику і знову розігрітий, небезпечно для організму, констатують дієтологи.

"Якщо їх розігрівати, особливо у мікрохвильовці, то крохмаль, найважливіший вуглевод борошна, стає модифікованим і погано перетравлюється. Від нього "відриваються" електрони, і макарони містять вже вільні радикали — речовини, які викликають мутації у клітинах", — пояснили лікарі.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...