А ви це знали? Чому розігріті макарони є шкідливими для здоров'я людей

Лікарі заявили, що їсти страви з макаронів необхідно лише свіжими, вживати їх розігрітими після приготування і охолодження небезпечно для здоров'я, інформує Ukr.Media, зазначають Патріоти України.

Лікарі дієтологи розповіли, що якщо у людини немає індивідуальних протипоказань, їй слід вживати макарони, які виготовлені з твердих сортів пшениці. Такий продукт є чудовим джерелом білка, амінокислот, марганцю. Але вони підкреслили, що макарони мають бути свіжоприготованими. Вживати у їжу продукт, який був зварений, охолоджений у холодильнику і знову розігрітий, небезпечно для організму, констатують дієтологи.

"Якщо їх розігрівати, особливо у мікрохвильовці, то крохмаль, найважливіший вуглевод борошна, стає модифікованим і погано перетравлюється. Від нього "відриваються" електрони, і макарони містять вже вільні радикали — речовини, які викликають мутації у клітинах", — пояснили лікарі.

Смакота! Як приготувати відмінну смажену рибу зі скоринкою

неділя, 30 листопад 2025, 23:10

Смажена риба буде виглядати набагато апетитнішою у тому випадку, якщо вам вдасться приготувати її з апетитною скоринкою, передають Патріоти України. На жаль, це не завжди виходить через різні обставини. Але є секрети, які допоможуть досягти ідеального ...

Вчені розвінчали найбільший міф про каву, в який досі вірять мільйони

неділя, 30 листопад 2025, 17:30

Багато хто з нас починає ранок з чашки ароматної кави, переконані, що вона миттєво заряджає енергією. Але нове велике дослідження показує: цей популярний ранковий ритуал може не лише не додавати сил, а й навпаки - виснажувати організм. Те, що ми роками...