А ви це знали? Чому розігріті макарони є шкідливими для здоров'я людей

Лікарі заявили, що їсти страви з макаронів необхідно лише свіжими, вживати їх розігрітими після приготування і охолодження небезпечно для здоров'я, інформує Ukr.Media, зазначають Патріоти України.

Лікарі дієтологи розповіли, що якщо у людини немає індивідуальних протипоказань, їй слід вживати макарони, які виготовлені з твердих сортів пшениці. Такий продукт є чудовим джерелом білка, амінокислот, марганцю. Але вони підкреслили, що макарони мають бути свіжоприготованими. Вживати у їжу продукт, який був зварений, охолоджений у холодильнику і знову розігрітий, небезпечно для організму, констатують дієтологи.

"Якщо їх розігрівати, особливо у мікрохвильовці, то крохмаль, найважливіший вуглевод борошна, стає модифікованим і погано перетравлюється. Від нього "відриваються" електрони, і макарони містять вже вільні радикали — речовини, які викликають мутації у клітинах", — пояснили лікарі.

Просто ідеальні! Як приготувати апетитні сирні оладки, за якими всі вишикуються в чергу

п’ятниця, 22 листопад 2024, 22:10

Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...