Домогосподарки розповіли, чому відкриту рослинну олію краще зберігати в холодильнику, хоча на упаковці написано, що низькі температури для неї шкідливі, передають Патріоти України.
Мало хто знайомиться з інформацією на пляшках з рослинною олією.
Тим часом там написано, що ідеальна температура зберігання олії коливається від +8 до +17 градусів.
Тому найчастіше рослинну олію можна побачити в кухонній шафці або біля плити.
Але чому соняшникову олію досвідчені господині зберігають у холодильнику?
Виявляється, рослинна олія може зберігатися в шафці або на столі, поки її не відкрили.
Потім її потрібно поставити у холодильник. Оскільки після відкриття пляшки всередину потрапляє кисень і починаються хімічні реакції, олія псується.
А от якщо поставити її в холодильник, то ці хімічні реакції сповільнюються.
У холодильнику на верхніх або бокових полицях температура в середньому вісім градусів, тому шкоди для рослинної олії не буде.
Закриту пляшку олії краще зберігати у прохолодному, темному місці. У такому випадку кухонна шафка – відмінний варіант.
страва української кухні холодець (або менш поширена назва – студенець або драглі), вважається не тільки святковою стравою, а й готується господинями просто без приводу, тому ще це ситно, корисно та смачно, передають Патріоти України. Однак є три помил...
Каша, безумовно, є продуктом цінним та корисним, проте смачно приготувати страву виходить не завжди. Найчастіше сніданок виходить здоровим, але занадто прісним і звичним. Якщо ви хочете, щоб смак крупи максимально розкрився, варто трохи поекспериментув...