А ви це знали? Чому суп не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

Мікрохвильова піч – дуже зручний і популярний кухонний гаджет, яким користуються практично всі. Але не всі знають, що деякі страви категорично не можна гріти в ній, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться корисною інформацією, чому не можна гріти в мікрохвильовій печі супи.

Як це впливає на смак страви

Вчені довели, що мікрохвильові печі нагрівають рідину нерівномірно, створюючи так звані мертві зони, де температура залишається недостатньою для знищення бактерій. Саме у цих ділянках мікроорганізми розмножуються у кілька разів швидше, що підвищує ризик харчового отруєння.

Як впливає на структуру

Справа в тому, що мікрохвильові хвилі безладно впливають на молекули води, порушуючи зв'язки між компонентами супу. Це призводить до втрати насиченого смаку, а сам бульйон стає каламутним і менш приємним за смаком.

Як і в чому найкраще розігрівати суп

Набагато безпечніше розігрівати суп у каструлі на плиті або використати водяну баню. При підігріві його потрібно періодично помішувати, щоб температура розподілялася по всій рідині.

Смакота! Дієтична шаурма з куркою за 20 хвилин

субота, 24 травень 2025, 12:12

Східне блюдо – шаурма чи шаверма, дуже подобається багатьом українцям. Приготувати його досить просто, а начинку можна урізноманітнити на свій смак. До неї можна додавати моркву по-корейськи, капусту, гриби, болгарський перець або різні інші овочі. Щоб...

Чим замінити борошно для приготування сирників, щоб було смачно

субота, 24 травень 2025, 11:12

Багато господинь знають про те, що без муки якісні сирники приготувати складно. Продукт допомагає досягти однорідної консистенції, завдяки чому сирна страва тримає форму і не розсипається під час смаження. Але у муки є ряд недоліків, через які її не хо...