А ви це знали? Чому суп не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

Мікрохвильова піч – дуже зручний і популярний кухонний гаджет, яким користуються практично всі. Але не всі знають, що деякі страви категорично не можна гріти в ній, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться корисною інформацією, чому не можна гріти в мікрохвильовій печі супи.

Як це впливає на смак страви

Вчені довели, що мікрохвильові печі нагрівають рідину нерівномірно, створюючи так звані мертві зони, де температура залишається недостатньою для знищення бактерій. Саме у цих ділянках мікроорганізми розмножуються у кілька разів швидше, що підвищує ризик харчового отруєння.

Як впливає на структуру

Справа в тому, що мікрохвильові хвилі безладно впливають на молекули води, порушуючи зв'язки між компонентами супу. Це призводить до втрати насиченого смаку, а сам бульйон стає каламутним і менш приємним за смаком.

Як і в чому найкраще розігрівати суп

Набагато безпечніше розігрівати суп у каструлі на плиті або використати водяну баню. При підігріві його потрібно періодично помішувати, щоб температура розподілялася по всій рідині.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...