А ви це знали? Чому в квашеній капусті з’являється гіркота

У квашеній капусті багато вітамінів, тому така закуска вважається дуже корисною, особливо в осінньо-зимовий сезон. Господині вважають за краще робити такі заготівлі самостійно. Але тут важливо пам’ятати про деякі нюанси, щоб капуста була ароматною, хрумкою та без гіркоти, передають Патріоти України.

Подробиці

Справа в тому, що основний секрет якісної квашеної капусти полягає в тому, що продукт слід періодично проколювати, щоб виходив зайвий газ, який утворюється під час бродіння. Якщо цього не зробити, то заготівля буде зіпсована.

Зазвичай цю процедуру виконують за добу після початку квашення, якщо капуста знаходиться при кімнатній температурі (від 15 до 22 градусів). Повторювати її слід двічі на день близько тижня. Краще використовувати палички з дерева, але в крайньому випадку підійде і керамічний ніж. При цьому проколювати капусту в банці треба до самого дна.

Джерело: ПростоВей

Доступний всім! Цей простий продукт здатен знизити холестерин і запалення

неділя, 26 жовтень 2025, 13:07

Дослідники з Іллінойського технологічного інституту (США) з’ясували, що регулярне вживання чорної квасолі або нуту позитивно впливає на здоров’я серця та обмін речовин. Учасники 12-тижневого дослідження з предіабетом щодня споживали одну чашку чорної к...

Кава і фрукти вранці? Дієтолог розповіла, чому це небезпечно

неділя, 26 жовтень 2025, 7:44

Починаєте день з кави або фруктів? Будьте обережні! Клінічний дієтолог Наталія Григлевська розповіла, які продукти вона уникає натщесерце і чому це важливо для здоров’я шлунково-кишкового тракту, передають Патріоти України. Овочі, що викликають газоутв...