У квашеній капусті багато вітамінів, тому така закуска вважається дуже корисною, особливо в осінньо-зимовий сезон. Господині вважають за краще робити такі заготівлі самостійно. Але тут важливо пам’ятати про деякі нюанси, щоб капуста була ароматною, хрумкою та без гіркоти, передають Патріоти України.
Справа в тому, що основний секрет якісної квашеної капусти полягає в тому, що продукт слід періодично проколювати, щоб виходив зайвий газ, який утворюється під час бродіння. Якщо цього не зробити, то заготівля буде зіпсована.
Зазвичай цю процедуру виконують за добу після початку квашення, якщо капуста знаходиться при кімнатній температурі (від 15 до 22 градусів). Повторювати її слід двічі на день близько тижня. Краще використовувати палички з дерева, але в крайньому випадку підійде і керамічний ніж. При цьому проколювати капусту в банці треба до самого дна.
Фрукти - основа здорового харчування. Вони багаті вітамінами, мінералами та клітковиною. Проте деякі з них мають особливо цінний вплив на організм - від зміцнення серця до омолодження шкіри, передають Патріоти України. Ягоди. Справжні «суперфуди», бага...
Любиш солодкий, "земляний" смак моркви? Спробуй її в рідкому вигляді! Морквяний сік - це концентрат вітамінів, антиоксидантів і мінералів. Завдяки видаленню твердих частинок поживні речовини краще засвоюються організмом, передають Патріоти України. Під...