А ви це знали? Чому в ресторанах варені яйця вимикають відразу, як закиплять

Незважаючи на те, що у варінні яєць немає жодних секретів, у ресторанах вони смачніші, ніж удома. Кухарі знають секрет, як зварити смачні яйця, передають Патріоти України.

Подробиці

Більшість господарок відварюють яйця в окропі 10 хвилин. Через те, що яйця довго варилися, жовток втрачає потрібну консистенцію.

А ось як варять яйця у ресторанах: доводять воду до кипіння та вимикають вогонь.

Потім яйця тримають у гарячій воді ще 10 хвилин, потім ще 1 хвилину у холодній воді.

Якщо варити яйця в такий спосіб, жовток щоразу виходитиме ніжним і в міру м’яким.

Господиням на замітку! Що покласти в молоко, щоб швидше його скип’ятити

четвер, 12 червень 2025, 11:12

Молоко – дуже корисний напій. Однак при довгому термічному впливі продукт втрачає свої властивості. Тому сотейник, заповнений молочною рідиною, не варто тримати на плиті більше двох хвилин, передають Патріоти України. Проте молоко доходить до кипіння д...

Є секрет! Що кинути в каструлю, щоб картопля повністю проварилася, але не розварилася

четвер, 12 червень 2025, 10:15

Варену картоплю навряд чи можна назвати надто складним у приготуванні гарніром. І все ж таки труднощі, пов’язані зі створенням цієї страви, існують. Наприклад, домогтися від овочів потрібного ступеня готовності на так вже й просто, передають Патріоти У...