
Більшість із нас вважають за краще вживати домашнє печиво, а не «магазинне», передають Патріоти України.
І в цьому немає нічого дивного: самостійно приготовані ласощі помітно смачніші за заводські.
Але, на жаль, далеко не всім господаркам вдається приготувати апетитне та ніжне печиво чи пісочний пиріг. Випічка нерідко виходить дуже жорсткою.
Ви теж зіштовхуєтеся з такою проблемою? Тоді пригадайте, у якому вигляді ви використовуєте яєчний інгредієнт? Справа в тому, що в тісто для печива не можна класти яйця цілком.
Важливе правило приготування тіста
При створенні основи для печива або пісочного пирога в жодному разі не використовуйте яєчні білки.
У тісті мають опинитися лише жовтки. Лише за дотримання цієї умови готова страва буде позбавлена жорсткості.
Випічка вийде неймовірно м’якою, ніжною та розсипчастою. Смакові якості страви вас не розчарують.
Як відокремити жовток від білка
У кулінарів-початківців може виникнути питання: «А як же відокремити жовту частину яйця від білого?»
Все дуже просто. Візьміть звичайну пластикову пляшку. Ємність має бути порожньою та чистою.
Піднесіть шийку до жовтка і натисніть на тару. Жовта частина яйця миттєво виявиться усередині пляшки. Тепер ви можете перенести інгредієнт у тісто.
Якщо під рукою немає пластикової ємності, то скористайтеся кухонною лопаткою з отворами. Розбийте шкаралупу так, щоб сире яйце впало на лопатку. Білок витече, а ось жовток залишиться.
Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...
Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...