А ви це знали? Чому в тісто для пирога чи печива потрібно класти лише яєчні жовтки

Більшість із нас вважають за краще вживати домашнє печиво, а не «магазинне», передають Патріоти України.

І в цьому немає нічого дивного: самостійно приготовані ласощі помітно смачніші за заводські.

Але, на жаль, далеко не всім господаркам вдається приготувати апетитне та ніжне печиво чи пісочний пиріг. Випічка нерідко виходить дуже жорсткою.

Подробиці

Ви теж зіштовхуєтеся з такою проблемою? Тоді пригадайте, у якому вигляді ви використовуєте яєчний інгредієнт? Справа в тому, що в тісто для печива не можна класти яйця цілком.

Важливе правило приготування тіста

При створенні основи для печива або пісочного пирога в жодному разі не використовуйте яєчні білки.

У тісті мають опинитися лише жовтки. Лише за дотримання цієї умови готова страва буде позбавлена жорсткості.

Випічка вийде неймовірно м’якою, ніжною та розсипчастою. Смакові якості страви вас не розчарують.

Як відокремити жовток від білка

У кулінарів-початківців може виникнути питання: «А як же відокремити жовту частину яйця від білого?»

Все дуже просто. Візьміть звичайну пластикову пляшку. Ємність має бути порожньою та чистою.

Піднесіть шийку до жовтка і натисніть на тару. Жовта частина яйця миттєво виявиться усередині пляшки. Тепер ви можете перенести інгредієнт у тісто.

Якщо під рукою немає пластикової ємності, то скористайтеся кухонною лопаткою з отворами. Розбийте шкаралупу так, щоб сире яйце впало на лопатку. Білок витече, а ось жовток залишиться.

Як кип’ятити молоко, щоб воно не збігло і вийшло без пінки

середа, 8 січень 2025, 18:12

Кип’ячене молоко – не лише основа для приготування різноманітних страв, а й корисний самостійний напій, передають Патріоти України. Саме тому так важливо знати невеликі хитрощі, якими вміло користуються досвідчені кулінари, щоб не «запороти» процес гот...

Секрет господинь! Як врятувати квашену капусту, якщо вона виявилася занадто кислою

середа, 8 січень 2025, 17:12

Зазвичай метою є створення помірно кислої страви. Але не переборщити зі смаком не так вже й просто, передають Патріоти України. Нерідко квашена капуста можна перекваситись і набути надмірної «кислинки». Це може статися з різних причин. Наприклад, непр...