Вибираючи більшість продуктів в магазині ми в першу чергу оцінюємо їх зовнішній вигляд. Продукти повинні виглядати природно і привабливо, щоб за їх якістю відразу ж не виникало підозр, передають Патріоти України.
Це повною мірою стосується м'яса. Іноді на його поверхні можна помітити білі або сірі плями. Товарний вигляд продукту такі плями відразу ж сильно псують. Але чи небезпечні такі плями для нашого здоров'я? Чи можна таке м'ясо вживати в їжу? І взагалі, звідки вони беруться?
Зрозуміло, що плями і смужки, це зовсім різні речі. І з'являються вони з різних причин. Почнемо з смужок.
Білі смуги на м'ясі. Що це таке і звідки вони беруться
М'ясо часто перетинається білими смужками або прожилками. Це нормально. Тому як такі смужки являють собою не що інше, як жир. Різні види м'яса містять жир в різній кількості. Його, як відомо, вживати в їжу забагато досить шкідливо.
Білі смужки на шматку м'яса ніяк не вказують на його погану якість, тому боятися їх наявності не слід.
Білі плями на м'ясі — це теж жир
Такі плями, зазвичай, присутні на замороженому м'ясі і тих шматках, які зовсім недавно розморозили. Це морозні опіки або опіки від заморожування. Такі плями цілком можуть з'являтися і на інших продуктах, які піддавалися заморожуванню.
У чому причина появи морозного опіку
При швидкому заморожуванні м'ясо раптово втрачає вологу у великій кількості. Це призводить до висихання поверхні, що і викликає появу подібних (білих і сірих) плям.
Чи небезпечно їсти м'ясо з білими плямами
Звичайно, опік від заморожування не додає естетики зовнішньому вигляду продукту. Але небезпеки таке м'ясо для нашого здоров'я не представляє.
Так що їсти його можна сміливо. Правда, подібні опіки часто руйнують консистенцію м'яса, а значить і впливають на смак кінцевого продукту не в кращу сторону.
Як не допустити появи на м'ясі білих плям при заморожуванні і зберіганні
Перш за все потрібно підтримувати правильну температуру в морозильній камері. Вона в ідеалі повинна становити — 20 °C. При коливанні температури, ситуація зі зберіганням продуктів тільки погіршується. Тому не потрібно без потреби відкривати морозилку.
Крім підтримки температури, важливо помістити м'ясо в правильну упаковку. Упакувати м'ясний шматок потрібно щільно, щоб кисень в упаковку не проникав, або проникав в мінімальній кількості. Тому набагато краще буде упакувати м'ясо в пакет і щільно зав'язати його, ніж покласти його, наприклад, в пластиковий контейнер.
Крім цього, не варто довго зберігати м'ясо в морозилці. Адже, чим раніше ви з нього щось приготуєте, тим меншим буде ризик утворення на ньому білих плям через морозний опік. В ідеалі м'ясо не слід зберігати в морозилці більше 2-х місяців.
Рахувати калорії — невід’ємна частина при бажанні схуднути. Доводиться відмовлятись від тих чи інших продуктів. І вершкове масло часто попадає в перелік заборонених для фігури. Не переживайте, бо є варіанти продуктів, якими можна його замінити. Та й см...
Часто радять для м’якості замочувати печінку в молоці. Насправді така порада ніяк не вплине на м’якість й ніжність печінки, а тільки прибере неприємну гіркоту, передають Патріоти України. Для того, щоб печінка вийшла ніжною, м’якою й танула у роті, пот...