А ви це знали? Чи можна додавати смажену цибулю в котлетний фарш

Цибуля в котлетному фарші є за класичним рецептом, проте вона здатна суттєво зіпсувати всі старання. Особливо це стосується ситуацій, коли залишився невикористаний фарш. З цибулею він стає кислим. Для приготування він вже не буде підходити, передають Патріоти України.

Подробиці

Проблеми кислого смаку та зіпсованого фаршу можна уникнути, якщо додати не сиру, а смажену цибулю. Розгляньмо це питання детальніше.

Зі смаженою цибулею виходить дуже смачно готувати рибні котлети. Треба перемішувати все разом через м’ясорубку або блендером. Цибулю обсмажте до золотистого кольору, але не робіть її надто засмаженою. Це може зіпсувати соковитість котлет. Окрім того, суха цибуля на межі підгоряння може дати гіркуватий присмак.

Важливий є ще один момент. Обсмажена цибуля все ж таки може зіпсувати котлети, якщо після обсмаження ви плануєте їх поставити в духовку. В таких випадках краще класти сиру цибулю. А для котлет та тефтелей, які будуть тушкуватися, різниці немає.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...

Ці продукти підробляють частіше за все - і ви навіть не здогадуєтесь

неділя, 2 листопад 2025, 13:10

Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...