А ви це знали? Чи можна щодня їсти яйця на сніданок

Наповнені білком і корисними жирами, яйця є надзвичайно ефективним і універсальним продуктом харчування. Тож не дивно, що так багато з нас люблять їсти яйця на сніданок — можливо, навіть щодня, передають Патріоти України.

Сніданок є найважливішим прийомом їжі, адже він запускає метаболізм і забезпечує енергією на весь день. Яєчня може бути чудовим варіантом, оскільки яйця багаті на білки та жирні кислоти, які допомагають залишатися активними та концентрованими протягом дня.

Сьогодні експерти загалом погоджуються, що більшість людей можуть їсти яйця щодня, якщо захочуть.

В одному великому яйці ви отримаєте:

  • 72 калорії
  • 6,2 грама білка
  • 5 грамів жиру, включаючи близько 1,6 грамів насиченого жиру
  • 0 грамів цукру
  • 0 грамів вуглеводів

Яєчний білок містить вітаміни B1, B2, B3, B5, B6 і B12, а також такі мінерали, як кальцій, магній, фосфор і калій. З іншого боку, жовток містить важливі антиоксиданти, такі як зеаксантин і лютеїн, які покращують здоров’я очей, а також холін, які можуть бути корисними для здоров’я мозку та кісток.

Варто зазначити, що снідаючи яйцями, можна позбавитися від зайвих кілограмів. У цьому очевидна перевага яєчні перед традиційними бутербродами з маслом та копченостями, висококалорійними круасанами й іншою здобною випічкою.

Джерело: ТСН.ua

А ви це знали? Скільки води потрібно пити щодня і чому це важливо

четвер, 18 грудень 2025, 18:45

Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...

Розставлено крапки над "і": Холестерин в яйцях - наскільки він шкідливий насправді

четвер, 18 грудень 2025, 17:45

Курячі яйця, зварені некруто або підсмажені на сковороді, не становлять загрози для здоров’я. Улюблений сніданок безлічі людей на планеті не підіймає рівень холестерину. Результати дослідження було опубліковано в журналі The American Journal of Clinica...