А ви це знали? Чи можна щодня їсти яйця на сніданок

Наповнені білком і корисними жирами, яйця є надзвичайно ефективним і універсальним продуктом харчування. Тож не дивно, що так багато з нас люблять їсти яйця на сніданок — можливо, навіть щодня, передають Патріоти України.

Сніданок є найважливішим прийомом їжі, адже він запускає метаболізм і забезпечує енергією на весь день. Яєчня може бути чудовим варіантом, оскільки яйця багаті на білки та жирні кислоти, які допомагають залишатися активними та концентрованими протягом дня.

Сьогодні експерти загалом погоджуються, що більшість людей можуть їсти яйця щодня, якщо захочуть.

В одному великому яйці ви отримаєте:

  • 72 калорії
  • 6,2 грама білка
  • 5 грамів жиру, включаючи близько 1,6 грамів насиченого жиру
  • 0 грамів цукру
  • 0 грамів вуглеводів

Яєчний білок містить вітаміни B1, B2, B3, B5, B6 і B12, а також такі мінерали, як кальцій, магній, фосфор і калій. З іншого боку, жовток містить важливі антиоксиданти, такі як зеаксантин і лютеїн, які покращують здоров’я очей, а також холін, які можуть бути корисними для здоров’я мозку та кісток.

Варто зазначити, що снідаючи яйцями, можна позбавитися від зайвих кілограмів. У цьому очевидна перевага яєчні перед традиційними бутербродами з маслом та копченостями, висококалорійними круасанами й іншою здобною випічкою.

Джерело: ТСН.ua

Господиням на замітку! Як посмажити рибу без бризок і щоб скоринка виходила хрумкою

неділя, 22 червень 2025, 7:09

Нерідко кулінари зіштовхуються з проблемою при приготуванні риби на сковороді: олія бризкає в різні боки, борошно підгоряє і димить, а скоринка виходить негарна, коричнева та гірчить. Досвідчені господині користуються однією хитрістю, яка допомагає уни...

Все просто! Як один інгредієнт перетворить окрошку на кулінарний шедевр

неділя, 22 червень 2025, 6:08

Окрошка, без перебільшення, королева літнього столу. І нічого дивного: страва готується просто та з’їдається із задоволенням, передають Патріоти України. Страва завжди буде залишатися звичайною, особливо якщо в якості білка завжди використовувати варен...