А ви це знали? Чи потрібно видаляти білі волокна в мандаринах під час чищення

Що таке білі волокна на мандаринах і чи варто їх видаляти? Фахівці пояснили, чи потрібно витрачати час на очищення цих ниток, чи, можливо, їх навіть корисно вживати в їжу, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Білі ниточки на мандаринах, відомі як пектин, мають безліч корисних властивостей для здоров’я. Це природні полісахариди, які підтримують травлення, очищають організм від токсинів і шлаків, а також мають антиоксидантний ефект. Цитрусовий пектин допомагає знижувати рівень холестерину й позитивно впливає на роботу серця та судин. Тому не лише немає потреби їх видаляти – їх навіть варто їсти.

Ці білі волокна, які ми помічаємо на дольках мандаринів, активно підтримують імунітет. У поєднанні з високим вмістом вітаміну С, властивого цитрусовим, пектин сприяє кращому засвоєнню цього вітаміну організмом.

Хоча деяким людям не подобається текстура чи смак цих волокон, для максимального отримання користі з мандаринів їх слід залишати. Вони не лише додають організму корисні речовини, а й допомагають регулювати рівень цукру в крові та покращують роботу травної системи. Тож, навіть якщо ці ниточки здаються не дуже привабливими, спробуйте не поспішати їх викидати.

Мандарини – це справжнє джерело вітамінів і мінералів, особливо вітаміну С, який зміцнює імунітет. Вони також багаті на клітковину, яка допомагає підтримувати відчуття ситості та покращує травлення. Тому мандарини чудово підходять для легкого перекусу, забезпечуючи енергію і ситість без зайвого цукру, як у випічці чи солодощах.

Рекомендована добова норма – від двох до чотирьох мандаринів, але не варто вживати їх надміру. Надлишок клітковини та природних кислот може спричинити дискомфорт у шлунку або проблеми з травленням.

Якщо у вас є алергія на цитрусові чи проблеми зі шлунково-кишковим трактом, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем. В такому разі може бути доцільно обмежитися 1-2 маленькими мандаринами на день.

Варто знати! Що потрібно зробити з пшоном, щоб каша не гірчила

четвер, 26 червень 2025, 18:12

Пшоняна каша – відмінний гарнір для м’яса, птиці чи овочів. Зварена на молоці, вона може послужити і дуже ніжною і смачною основною стравою. Однак іноді покуштувавши кашу, приготовлену з пшона, в роті залишається неприємний гіркий присмак, передають Па...

Що потрібно зробити з яблуками, щоб приготувати смачну шарлотку

четвер, 26 червень 2025, 17:12

Шарлотка – страва, яку люблять і діти, і дорослі. Звісно, цю випічку важко назвати дієтичною. Однак вона неймовірно апетитна. Тому від страви не відмовляються навіть ті люди, які не дуже полюбляють солоденьке, передають Патріоти України. Приготування я...