А ви це знали? Чи потрібно видаляти білі волокна в мандаринах під час чищення

Що таке білі волокна на мандаринах і чи варто їх видаляти? Фахівці пояснили, чи потрібно витрачати час на очищення цих ниток, чи, можливо, їх навіть корисно вживати в їжу, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Білі ниточки на мандаринах, відомі як пектин, мають безліч корисних властивостей для здоров’я. Це природні полісахариди, які підтримують травлення, очищають організм від токсинів і шлаків, а також мають антиоксидантний ефект. Цитрусовий пектин допомагає знижувати рівень холестерину й позитивно впливає на роботу серця та судин. Тому не лише немає потреби їх видаляти – їх навіть варто їсти.

Ці білі волокна, які ми помічаємо на дольках мандаринів, активно підтримують імунітет. У поєднанні з високим вмістом вітаміну С, властивого цитрусовим, пектин сприяє кращому засвоєнню цього вітаміну організмом.

Хоча деяким людям не подобається текстура чи смак цих волокон, для максимального отримання користі з мандаринів їх слід залишати. Вони не лише додають організму корисні речовини, а й допомагають регулювати рівень цукру в крові та покращують роботу травної системи. Тож, навіть якщо ці ниточки здаються не дуже привабливими, спробуйте не поспішати їх викидати.

Мандарини – це справжнє джерело вітамінів і мінералів, особливо вітаміну С, який зміцнює імунітет. Вони також багаті на клітковину, яка допомагає підтримувати відчуття ситості та покращує травлення. Тому мандарини чудово підходять для легкого перекусу, забезпечуючи енергію і ситість без зайвого цукру, як у випічці чи солодощах.

Рекомендована добова норма – від двох до чотирьох мандаринів, але не варто вживати їх надміру. Надлишок клітковини та природних кислот може спричинити дискомфорт у шлунку або проблеми з травленням.

Якщо у вас є алергія на цитрусові чи проблеми зі шлунково-кишковим трактом, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем. В такому разі може бути доцільно обмежитися 1-2 маленькими мандаринами на день.

ТОП-4 помилки, через які бісквіт осідає і втрачає пишність

п’ятниця, 9 травень 2025, 7:14

Бісквіт вважається правильно приготованим тільки в тому випадку, якщо кондитерський виріб вийшов високим та повітряним, передають Патріоти України. На жаль, далеко не всі господині можуть похвалитися вмінням приготувати саме таку страву. Деколи випічка...

Що зробити, щоб картопляні зрази не розтріскувалися під час смаження

п’ятниця, 9 травень 2025, 6:12

Картопляні зрази – одна з найпопулярніших страв нашої кухні, передають Патріоти України. Страва не є особливо складною у приготуванні: достатньо «загорнути» якусь начинку (наприклад, фарш, тушковану капусту або нарізані варені яйця) в картопляне тісто....