А ви це знали? Чи потрібно закривати каструлю кришкою при варінні макаронів

Здавалося б, зварити макарони нескладно. Але досить припуститися однієї помилки, і страва виявиться вже не такою смачною, як хочеться, передають Патріоти України.

Подробиці

До поширених помилок входять нестача води, висипання макаронних виробів у холодну рідину та промивання страви після приготування.

Але є й інші дії, про помилковість яких багато кулінарів-аматорів навіть не здогадуються. Так, важливе значення має те, чи прикрита каструля кришкою під час варіння макаронів чи ні.

Часта помилка

Деякі господині вважають, що варити макарони потрібно в ємності з закритою кришкою.

Однак такий підхід, всупереч поширеній думці, не призводить до прискорення приготування страви.

Вода хоч і закипає трохи швидше, але ефект не зберігається надовго. Більше того, можуть виникнути серйозні проблеми.

Так, рідина може спінитися і почати «втікати». У цьому випадку кулінар автоматично відкриє кришку, що, напевно, призведе до виливання чималого об’єму води на кухонну плиту.

У цьому випадку поверхня залишиться брудною, а макарони можуть перетворитися на неапетитну масу через нестачу рідини.

Таким чином, приготування макаронних виробів слід здійснювати в каструлі або без кришки, або в ємності, яка напівприкрита кришкою.

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...