А ви це знали? Чим шефи натирають курку. Божественна курочка на святковий стіл

Запечена курка - це ще одна святкова традиція в нашій країні. Багато господині донині змагаються, у кого кращий і смачніший рецепт. Ось я і вирішила поділитися з вами своєю коронною стравою - куркою зі спеціями. Цей рецепт мені колись підказав мій знайомий шеф-кухар, поділився деякими секретами, зазначають Патріоти України.

Цитрусовий аромат

Можна використовувати для маринаду ароматні трави, цитрусові, вино і мед, часник, свіжий розмарин. Це все вкладається всередину тушки, а зверху можна полити соусом з вина, меду, олії, соку мандарина.

Тушку укладаємо на решітку і запікаємо 20 хвилин при 200 градусах, потім при 170 градусах ще допікаємо близько 40 хвилин. Тільки попередньо оберніть курку фольгою.

Гірчична скоринка

Дуже багато кухарів ще використовують для маринаду гірчицю: саме цей соус зробить на тушці рум’яну, хрустку і пікантну скоринку. Зробіть соус з білого вина, гірчиці і соняшникової олії, соєвого соусу і прованських трав – вина і олії, гірчиці діжонської по 2 ст.л, подрібнений часник, пара зубчиків, соус табаско і прованські трави по 1 ч.л. і солі за смаком.

Тушку промиваємо, просушуємо рушниками і по всій поверхні робимо надрізи, втираємо цю суміш і залишаємо маринуватися на пару годин. Але краще довше. Обсмажуємо на сковороді протягом 5 хвилин (спинка вгору), потім перекладаємо в духовку і готуємо при 180 градусах до готовності.

Курка з димком

Домогтися такого смаку гриля з «димком» цілком можливо і без самого гриля, досить мати під рукою копчену паприку. Тушку готуємо як зазвичай і змішуємо шавлію, паприку, кмин по 1 ч.л, додаємо сіль і перець за 2 ч.л. Сюди ж наливаємо сік лимона ложку, трохи соняшникової олії, все перемішуємо. Втираємо маринад в тушку, відправляємо її в духовку і запікаємо при 180 градусах до готовності.

Лимон з ароматними травами

Щоб відтінити природний смак м’яса, використовується лимон і ароматні трави. Тушку готуємо, начиняємо лимоном, розрізаним на 2 частини, часником, розмарином, базиліком і орегано. Зовні добре перчимо сумішшю перців, солимо, змащуємо соняшниковою олією. Запікаємо при 180 градусах близько 40 – 50 хвилин до рум’яності.

Ароматне вершкове масло

Мало хто знає, що особливо ароматна, соковита і ніжна запечена курка, виходить з вершковим маслом. Перебиваємо блендером свіжі кінзу, м’яту, часник, імбир, перець гострий, сік лайма, вершкове масло, гвоздику, сіль. Втираємо соус в м’ясо всередині і зовні тушки і маринуємо в прохолодному місці 4 години.Запікаємо при 220 градусах до готовності.

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...