Запечена курка - це ще одна святкова традиція в нашій країні. Багато господині донині змагаються, у кого кращий і смачніший рецепт. Ось я і вирішила поділитися з вами своєю коронною стравою - куркою зі спеціями. Цей рецепт мені колись підказав мій знайомий шеф-кухар, поділився деякими секретами, зазначають Патріоти України.
Можна використовувати для маринаду ароматні трави, цитрусові, вино і мед, часник, свіжий розмарин. Це все вкладається всередину тушки, а зверху можна полити соусом з вина, меду, олії, соку мандарина.
Тушку укладаємо на решітку і запікаємо 20 хвилин при 200 градусах, потім при 170 градусах ще допікаємо близько 40 хвилин. Тільки попередньо оберніть курку фольгою.
Дуже багато кухарів ще використовують для маринаду гірчицю: саме цей соус зробить на тушці рум’яну, хрустку і пікантну скоринку. Зробіть соус з білого вина, гірчиці і соняшникової олії, соєвого соусу і прованських трав – вина і олії, гірчиці діжонської по 2 ст.л, подрібнений часник, пара зубчиків, соус табаско і прованські трави по 1 ч.л. і солі за смаком.
Тушку промиваємо, просушуємо рушниками і по всій поверхні робимо надрізи, втираємо цю суміш і залишаємо маринуватися на пару годин. Але краще довше. Обсмажуємо на сковороді протягом 5 хвилин (спинка вгору), потім перекладаємо в духовку і готуємо при 180 градусах до готовності.
Домогтися такого смаку гриля з «димком» цілком можливо і без самого гриля, досить мати під рукою копчену паприку. Тушку готуємо як зазвичай і змішуємо шавлію, паприку, кмин по 1 ч.л, додаємо сіль і перець за 2 ч.л. Сюди ж наливаємо сік лимона ложку, трохи соняшникової олії, все перемішуємо. Втираємо маринад в тушку, відправляємо її в духовку і запікаємо при 180 градусах до готовності.
Щоб відтінити природний смак м’яса, використовується лимон і ароматні трави. Тушку готуємо, начиняємо лимоном, розрізаним на 2 частини, часником, розмарином, базиліком і орегано. Зовні добре перчимо сумішшю перців, солимо, змащуємо соняшниковою олією. Запікаємо при 180 градусах близько 40 – 50 хвилин до рум’яності.
Мало хто знає, що особливо ароматна, соковита і ніжна запечена курка, виходить з вершковим маслом. Перебиваємо блендером свіжі кінзу, м’яту, часник, імбир, перець гострий, сік лайма, вершкове масло, гвоздику, сіль. Втираємо соус в м’ясо всередині і зовні тушки і маринуємо в прохолодному місці 4 години.Запікаємо при 220 градусах до готовності.
Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...
Хто відмовиться від гарніру у вигляді ніжного та повітряного картопляного пюре, який стане доповненням до будь-яких страв з м’яса та риби. Але не завжди нам виходить приготувати пюре правильно: змінюється колір, з’являються грудочки і неприємний присма...