А ви це знали? Чим замінити томатну пасту та оцет у борщі - секретний інгредієнт, який використовують шеф-кухарі у ресторанах

Багато господинь готують червоний борщ з додаванням томатної пасти та столового оцту, але це груба помилка, яка спотворює смак готової страви та знижує її корисні властивості. Фахівці додають до борщу зовсім інші секретні інгредієнти, передають Патріоти України.

Червоний борщ із секретним інгредієнтом

Інгредієнти:

  • 2 л води
  • 2 картоплі
  • 1 середній буряк
  • 1 морква
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 5 маринованих помідорів (замість томатної пасти)
  • 2 ст. л. томатної аджики
  • 50 г чорносливу
  • 150 г капусти
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 часточки часнику
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Буряк у шкірці запікайте в духовці до готовності, очистіть і натріть на тертці. Цибулю та моркву наріжте тонкою соломкою.

Обсмажте на олії спочатку цибулю, потім всипте моркву і хвилин через 7-8 буряк. Додайте аджику та цукор. Гасіть всі разом 5 хвилин.Воду закип'ятіть у каструлі, всипте картоплю, нарізану кубиками. Можна додати лавровий лист. Відправте до картоплі нашатковану капусту та морквяно-бурякову піджарку.

Чорнослив дрібно наріжте, мариновані томати натріть на тертці. Перекладіть у каструлю до овочів. Приправте сіллю та меленим чорним перцем до смаку. Коли борщ буде готовий, всипте подрібнений часник. Накрийте кришкою і зніміть з вогню. Дайте страві настоятися протягом півгодини та можна подавати до столу. Смачного!

Секрет досвідчених господинь! Як зробити, щоб рис на гарнір був ідеально білим та розсипчастим

вівторок, 16 квітень 2024, 14:12

Білий і розсипчастий рис можуть легко приготувати досвічені кулінари, які слідують простим, але маловідомим хитрощам. У багатьох крупа виходить не такою апетитною, як хотілося б: злипається і темніє колір, передають Патріоти України. Для того, щоб рис ...

Це така смакота! Як приготувати тонке та хрумке тісто для піци

вівторок, 16 квітень 2024, 11:12

Домашня піца вийде в рази дешевше і звичайно смачніше за ту, що можна замовити в ресторані, однак є одна важлива умова - це ідеальне тісто, передають Патріоти України. У справжніх піцеріях страву подають із тоненьким тістом, яке хрумтить і тане в роті....