А ви це знали? Чим замінити томатну пасту та оцет у борщі - секретний інгредієнт, який використовують шеф-кухарі у ресторанах

Багато господинь готують червоний борщ з додаванням томатної пасти та столового оцту, але це груба помилка, яка спотворює смак готової страви та знижує її корисні властивості. Фахівці додають до борщу зовсім інші секретні інгредієнти, передають Патріоти України.

Червоний борщ із секретним інгредієнтом

Інгредієнти:

  • 2 л води
  • 2 картоплі
  • 1 середній буряк
  • 1 морква
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 5 маринованих помідорів (замість томатної пасти)
  • 2 ст. л. томатної аджики
  • 50 г чорносливу
  • 150 г капусти
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 часточки часнику
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Буряк у шкірці запікайте в духовці до готовності, очистіть і натріть на тертці. Цибулю та моркву наріжте тонкою соломкою.

Обсмажте на олії спочатку цибулю, потім всипте моркву і хвилин через 7-8 буряк. Додайте аджику та цукор. Гасіть всі разом 5 хвилин.Воду закип'ятіть у каструлі, всипте картоплю, нарізану кубиками. Можна додати лавровий лист. Відправте до картоплі нашатковану капусту та морквяно-бурякову піджарку.

Чорнослив дрібно наріжте, мариновані томати натріть на тертці. Перекладіть у каструлю до овочів. Приправте сіллю та меленим чорним перцем до смаку. Коли борщ буде готовий, всипте подрібнений часник. Накрийте кришкою і зніміть з вогню. Дайте страві настоятися протягом півгодини та можна подавати до столу. Смачного!

Творить дива! Вчені назвали горіх, здатний підтримати здоров'я серця

п’ятниця, 28 листопад 2025, 17:50

Горіх пекан визнано ключовим для підтримки здоров'я серця, передають Патріоти України з посиланням на Nutrients. Мета-аналіз 52 досліджень, проведений науковцями Іллінойського технологічного інституту та опублікований у журналі Nutrients, підтвердив, ...

Варто знати! ТОП-4 причини, чому гранат корисний для організму

п’ятниця, 28 листопад 2025, 17:44

Гранат - це солодко-кислий фрукт із товстою червоною шкіркою. Усередині містяться сотні соковитих насінин, які можна їсти окремо або додавати до страв, передають Патріоти України. Гранат цінують ще з давніх часів за його корисні властивості. Сучасні до...