А ви це знали? Чим жовті помідори відрізняються від червоних

Крім різниці в кольорі, червоні та жовті помідори також відрізняються у деяких ключових моментах, передають Патріоти України.

Подробиці

Томати жовтого кольору менш кислі, у них більше м’якоті. Помідори жовтого кольору можна спокійно вживати людям з алергіями, відхиленнями в системі травлення, оскільки він безпечний.

Жовті плоди менш калорійні.

Крім того, жовті помідори містять більше заліза, цинку, фосфору, фолієвої кислоти та ніацину. Саме завдяки високому вмісту вітаміну А вони мають таке забарвлення.

При цьому вони не можуть похвалитися бета-каротином (провітамін А) та лікопіном.

Жовті помідори цінуються тим, що їх дозволяється вживати під час дієт навіть маленьким дітям.

Також варто додати, що такі томати солодші.

Однак споживати надто багато таких помідорів не варто. Справа в тому, що вони можуть спровокувати появу каміння в нирках через те, що в них міститься велика кількість крохмалю.

Червоний помідор більш калорійний. При цьому в ньому більше клітковини та вітаміну С.

Червоний колір томату з’являється завдяки пігменту лікопіну. Ця речовина допомагає у профілактиці серцевих та онкологічних захворювань, зменшує ризик розвитку катаракти та деяких запальних хвороб.

Особливо важливо вживати червоні плоди вагітним і жінкам, що годують.

Щоб отримати максимум користі від помідорів, треба вживати їх регулярно, але без фанатизму.

Зберігати томати слід у темному сухому місці. У холодильнику помідори втрачають свої корисні властивості.

Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

середа, 14 травень 2025, 18:13

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів. Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко, передають Патріоти України. К...

Є секрет! Що досвідчені господині додають до дерунів, щоб вони не чорніли

середа, 14 травень 2025, 17:13

Деруни можна назвати чудовою бюджетною стравою, здатною принести різноманітність у звичний раціон. Однак для того, щоб страва сподобалась всім домашнім, вона має бути красивою та смачною, передають Патріоти України. За естетику дерунів відповідає колір...