Крім різниці в кольорі, червоні та жовті помідори також відрізняються у деяких ключових моментах, передають Патріоти України.
Томати жовтого кольору менш кислі, у них більше м’якоті. Помідори жовтого кольору можна спокійно вживати людям з алергіями, відхиленнями в системі травлення, оскільки він безпечний.
Жовті плоди менш калорійні.
Крім того, жовті помідори містять більше заліза, цинку, фосфору, фолієвої кислоти та ніацину. Саме завдяки високому вмісту вітаміну А вони мають таке забарвлення.
При цьому вони не можуть похвалитися бета-каротином (провітамін А) та лікопіном.
Жовті помідори цінуються тим, що їх дозволяється вживати під час дієт навіть маленьким дітям.
Також варто додати, що такі томати солодші.
Однак споживати надто багато таких помідорів не варто. Справа в тому, що вони можуть спровокувати появу каміння в нирках через те, що в них міститься велика кількість крохмалю.
Червоний помідор більш калорійний. При цьому в ньому більше клітковини та вітаміну С.
Червоний колір томату з’являється завдяки пігменту лікопіну. Ця речовина допомагає у профілактиці серцевих та онкологічних захворювань, зменшує ризик розвитку катаракти та деяких запальних хвороб.
Особливо важливо вживати червоні плоди вагітним і жінкам, що годують.
Щоб отримати максимум користі від помідорів, треба вживати їх регулярно, але без фанатизму.
Зберігати томати слід у темному сухому місці. У холодильнику помідори втрачають свої корисні властивості.
Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...
Хто відмовиться від гарніру у вигляді ніжного та повітряного картопляного пюре, який стане доповненням до будь-яких страв з м’яса та риби. Але не завжди нам виходить приготувати пюре правильно: змінюється колір, з’являються грудочки і неприємний присма...