У побуті та в кулінарії сода використовується досить часто. Переважно її додають до випічки, щоб вона допомогла зробити її пишною. Є ще один цікавий спосіб застосування соди. Іноді господині додають її у сковороду, де смажиться цибуля. Для чого це роблять, передають Патріоти України.
Готова смажена цибуля має бути золотистого кольору. Це результат, до якого прагнуть кулінари, але іноді щось йде не за планом. Виходить неапетитна кулінарна картинка, коли цибуля почорніла, але лишилась недосмаженою. Виправити можливі недоліки допоможе сода. Вона допомагає зберегти структуру коренеплода та ніжний смак, запобігаючи підгоранню. Всього за декілька хвилин сода сприяє ідеальному просмаженню цибулі.
На 0,5 кг цибулі додають ⅓ ч.л. соди. На якому етапі смаження використовують? Як тільки у цибулі починає з’являтись карамельний колір, відразу можна всипати соду. Не переживайте за смак. Це простий спосіб карамелізації, тому цибуля вийде потрібного ступеня просмаження із приємним смаком.
Горіхи - один із найкорисніших перекусів та доповнень до основних страв. Волоські горіхи, кеш’ю, кедрові, фундук, мигдаль - вибір широкий, і вони справді приносять користь організму. Але деякі види варто вживати з обережністю, передають Патріоти Україн...
У вересні дозріла ще одна ягода, яка є невичерним джерелом корисних речовин: антиоксидантів, мінералів, вітамінів, жирних кислот, амінокислот та мікроелементів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. А нещодавні дослідження вчених встановили щ...