А ви це знали? Для чого додавати цукор у котлетний фарш

Досить часто в котлети рекомендують додавати якісь продукти замість хліба, що є досить очікувано. Але пропозиція підсипати в фарш цукор викликає більше здивування, ніж розуміння. Пропонуємо дізнатися, для чого є така кулінарна рекомендація, передають Патріоти України.

Подробиці

Головна умова роботи з фаршем та цукром: у всьому потрібна дотримуватися помірності. Якщо солодкого інгредієнта покласти більше норми, м’ясні складові будуть відповідно такі самі. Цукор потрібен радше не для смаку в цьому випадку, а для підтримання правильної консистенції.

На 1 кг фаршу додають максимум 1 ст.л. цукру. До речі, при збільшенні цієї пропорції фарш може поплисти. Особливо, коли котлети вже опиняться на сковороді. Він почне плавитися та карамелізуватися. А в достатній кількості результат буде ідеальний. А ще котлети будуть ніжні та м’які.

Цукор рекомендують додавати не тільки в котлетний фарш, але й для біляшів, чебуреків. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Цей бульйон як отрута. Деякі експерти стверджують, що він містить паразитів

п’ятниця, 26 грудень 2025, 18:44

Бульйон - класичний суп, який зігріває, бадьорить і підтримує відновлення після хвороби. Правильно приготований на кістках із овочами, цибулею та часником, він багатий на поживні речовини. Але використання неякісного м’яса може перетворити його на поте...

Які вітаміни варто приймати взимку - порада експерта

п’ятниця, 26 грудень 2025, 18:15

Взимку через нестачу сонячного світла та обмежений доступ до свіжих продуктів організм частіше відчуває дефіцит важливих вітамінів. Експертка з харчування Таня Фрайріх радить звернути особливу увагу на п’ять ключових поживних речовин, передають Патріот...