А ви це знали? Для чого досвідчені господині солять лимони

Солені лимони на перший погляд — це якась дикість, але якщо розібратися, то витрата грошей зовсім не марна. Цікаво, що при цьому в лимонний розсіл додають перець або інші спеції та прянощі, а також ароматні трави, лаванду, наприклад. Так для чого це і в чому тут користь, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб засолити лимон, знадобиться сіль великого помелу, а далі можна діяти по натхненню. Відмінно поєднується із солоним цитрусом розмарин, лавровий лист, кориця, фенхель, коріандр, базилік.

Як солити

  1. Потрібно ретельно вимити шкірку лимону та витерти насухо.
  2. Нарізаємо лимони на 6-8 скибочок.
  3. Складаємо все на дно сухого та широкого посуду, попередньо насипавши хороший шар солі, а потім уже лимон.
  4. Перекладаємо лимонні шматочки шарами впереміш із сіллю, спеціями та іншими натуральними ароматними добавками, трохи спресовуючи.
  5. Закриваємо кришкою та залишаємо на кілька днів при кімнатній температурі.

Потім такі лимони можна додавати до салатів, м’ясних, рибних та овочевих страв, використовувати для приготування маринадів, але найкраще запікати з ними курку.

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...