А ви це знали? Для чого досвідчені кулінари накривають масло склянкою

Професійні кухарі мають свій секрет, як швидко розтопити заморожене вершкове масло, передають Патріоти України.

Цей лайфхак стане в нагоді кожному, хто готує бутерброди з маслом.

Подробиці

Згадайте, як незручно намазувати, ще не підтанувше масло на хліб.

Такі бутерброди виглядають непрезентабельно, до того ж набагато апетитніші, ті де масло лягло на хліб тонким шаром.

Як розм’якшити вершкове масло з холодильника

Для вирішення проблеми вам знадобиться склянка.

Відріжте шматок масла та покладіть його на тарілку.

Наповніть склянку гарячою водою, зачекайте кілька секунд, щоб її стінки добре прогрілися і вилийте воду.

Тепер накрийте масло склянкою, потримайте одну хвилину та прибирайте.

Масло має підтанути до того стану, що його дуже легко намазати на хліб.

До речі, цим способом можна скористатися при приготуванні випічки.

У багатьох рецептах зазначено, що вершкове масло має бути розм’якшеним.

Іноді господарки підігрівають масло на водяній бані, але набагато швидше скористатися склянкою.

Це така смакота! Секрет хрумкої квашеної капусти

середа, 26 листопад 2025, 10:47

Домашня квашена капуста - справжній суперфуд, багатий на вітамін С і корисні ферменти. Квашену капусту ще називають еліксиром молодості для жінок. Вона легко готується, зберігає свіжість і смак, а головне - не має нічого спільного з маринованою капусто...

А ви це знали? Еспресо чи просто чорна кава - який напій справді потужніший і корисніший

середа, 26 листопад 2025, 9:43

Чорна кава та еспресо - популярні способи приготувати напій із кавових зерен, проте за рівнем кофеїну та антиоксидантів вони помітно відрізняються, передають Патріоти України. Якщо порівнювати однакові за об'ємом порції, еспресо зазвичай виявляється бі...