А ви це знали? Для чого господині натирають лимони содою

Лимони додають у чай, у тісто пирогів чи тістечок. В ньому безліч корисних для здоров’я речовин. Цитруси зміцнюють імунітет та допомагають від застуди. Чи безпечно використовувати магазинні лимони разом із шкіркою, передають Патріоти України.

Що треба знати

Магазинні лимони обробляють дефінилом. Це консервант, який використовують для цитрусів, які довго транспортуються. Е230 допомагає не зіпсуватися лимонам до моменту їх придбання клієнтами в магазинах. Тому господині перед використанням миють лимони під водою з губкою. Деякі сумніваються в ефективності та відмовляються від шкірки, зрізаючи її.

Не все так страшно та погано. Просто візьміть харчову соду, обробіть нею кожен цитрус та змийте теплою водою. Вся хімія буде видалена. Це простий та дієвий спосіб, адже сода відома своїми очищувальними властивостями. Тепер можна використовувати лимон разом із шкіркою. Після соди вона точно буде чиста.

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...