А ви це знали? Для чого тримати картоплю в окропі перед смаженням

Смажену картоплю можна приготувати ідеальною. Для цього потрібно позбавити її від зайвого крохмалю. Спеціальна процедура з гарячою водою допоможе досягти цього результату, передають Патріоти України.

Подробиці

Наріжте картоплю та промийте її холодною водою та викладіть в каструлю. Залийте окропом. Коли почнеться кипіння, злийте воду. Відправте картоплю на розігріту сковороду з олією.

Процедура проста, але цей лайфхак дає можливість позбавити картоплю від зайвого крохмалю. В результаті вона не буде злипатися.

Є ще один плюс від проведення цієї процедури. Менше крохмалю — більше користі. Отже, смажену картоплю можна їсти без докорів сумління.

І варто наголосити, що оброблена таким чином картопля значно швидше готується. А це суттєвий плюс, коли дуже хочеться їсти.

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...