А ви це знали? Досвідчені господині розповіли, чи потрібно накривати каструлю кришкою при варінні супу

Суп – перша страва, яка традиційно входить до складу обіду. Господині досить часто готують цю страву. Втім, незважаючи на його популярність, далеко не всі знають про одне з важливих правил. Так, багато кулінарів навіть не замислюються про те, як варити рідку страву в каструлі – під кришкою або без неї. Але це дуже важливий момент: у закритій ємності приготування супу йде зовсім інакше, передають Патріоти України.

Поширена помилка господарок

Приблизно кожен другий кулінар-аматор варить суп під кришкою. Однак це помилкова дія.

Справа в тому, що при такому варіанті приготування кипіння стає бурхливішим.

Це призводить до підняття суспензії. Підсумком стає помутніння супу і втрата апетитного зовнішнього вигляду.

Таким чином, варити суп потрібно у відкритій каструлі, не прикритій кришкою. Щоправда, цього правила слід дотримуватися не завжди.

Винятки із правила

Якщо до складу супу входить м’ясний компонент, його термічна обробка повинна здійснюватися в каструлі з закритою кришкою. В іншому випадку м’ясо не набуде м’якості.

Однак після додавання в рідку страву овочевих компонентів кришку повертати не треба: тепер суп має варитися у відкритому вигляді.

Під кришкою можна готувати супи, що відрізняються густотою. Наприклад, крем-супи.

А ось якщо ви готуєте страву, де як інгредієнти використовуються тільки риба та овочі, то кришку краще прибрати подалі.

Щоб напій був справді ароматним: Де і як правильно зберігати каву в домашніх умовах

середа, 11 грудень 2024, 23:10

Кава – один із найпопулярніших напоїв, які п'ють та люблять у всьому світі. Для того, щоб кава довше зберігалася і була смачною, потрібно знати деякі секрети та лайфхаки зі зберігання кавових зерен та меленої кави, передають Патріоти України. Редакція ...

Які помилки призводять до того, що яйця лопаються при варінні

середа, 11 грудень 2024, 18:09

Варіння яєць – не така проста справа, як може здатися на перший погляд. Однією із важливих цілей господині під час цієї кулінарної процедури є отримання цілісної страви. Так, на шкаралупі не повинно з’являтися тріщин. Якщо яйце витече, то готова страва...