А ви це знали? Досвідчені господині розповіли, коли до дерунів потрібно додати молоко, а коли кефір

Деякі господині додають у тісто для дерунів молоко, а деякі – кефір. До речі, у класичному рецепті дерунів є лише картопля, сіль та яйця, але зараз рецептів даної страви безліч. Додають і м’ясо, і цибулю, і кабачки, передають Патріоти України.

Подробиці

Молоко чи кефір варто додати в деруни хоча б для того, щоб вони не чорніли.

На смак страви молоко та кефір також вплинуть. Наприклад, молоко зробить їх ніжнішими, як млинці, а кефір – пишними, як оладки.

Що додати до дерунів, вирішувати тільки вам. Ось рецепт із молоком.

Інгредієнти:

  • 600 грамів сирої картоплі;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • молоко – 200 мл.;
  • яйця – 3 шт.;
  • сіль, мелений перець та спеції за смаком.

Як приготувати

На дрібній тертці тремо картоплю, нарізаємо цибулю. Щоб пішла волога та деруни не прилипали до сковорідки, віджимаємо картопляне тісто.

Подрібнюємо всі інгредієнти у блендері, додаємо спеції, вливаємо гаряче молоко. Перемішуємо.

Смажимо деруни на розігрітій сковороді на олії. Деруни на молоці вийдуть дуже ніжними та смачними.

Джерело: ПростоВей

Японський секрет ідеального рису: Як приготувати, щоб він не злипався

понеділок, 8 грудень 2025, 8:15

Хочете, щоб ваш рис був пухкий, пружний і не лип до каструлі? У японців є свій простий ритуал, який гарантує результат ресторанної якості. Головне - правильне промивання та замочування, передають Патріоти України.

Робите це після вечері? Будуть сумні наслідки

понеділок, 8 грудень 2025, 6:12

Лягати після ситної вечері – поширена звичка, яка може серйозно нашкодити вашому здоров’ю. Доктор Міхал Вжосек, клінічний дієтолог, пояснює, чому диван після вечері - не найкраща ідея, і що робити замість цього, щоб покращити травлення, сон та рівень е...