Незважаючи на надлишок солі та оцту, огірковий розсіл є дуже корисною рідиною. При помірному її вживанні людина отримує чимало необхідних організму сполук і мікроелементів, передають Патріоти України.
Щоправда, далеко не всім людям подобається смак розсолу. Тому в більшості випадків “напій”, що залишився в банці після вживання солінь, просто виливається в раковину або унітаз.
Проте хитрі господарки так не роблять. Жінки, які мають чималий кулінарний досвід, знають: розсіл можна зробити інгредієнтом багатьох смачних страв, включаючи кондитерські вироби.
Страви отримають цікаву смакову нотку. При цьому надмірної «солоності» не відчуватиметься.
Як не дивно, але огірковий розсіл можна використовувати при приготуванні деяких солодощів.
Можна спробувати зробити тісто для печива наступним чином: змішати півкіло борошна, столову ложку гашеної соди, а також цукор, олію та розсіл. Що стосується трьох останніх інгредієнтів, то треба використовувати по 10 столових ложок.
У результаті вийде липка основа, з якої слід сформувати кілька круглих «пластинок» – майбутніх печенин.
Зазвичай, цей холодний суп готується на основі кефіру або квасу. Проте є сенс спробувати зробити окрошку на розсолі.
Солона рідина стане ідеальною заправкою та підкреслить смак усіх інгредієнтів: і м’ясних, і овочевих. Такий окрошка буде дуже зручно готувати взимку.
Огірковий розсіл може стати складовою «оболонки» для м’ясних або рибних продуктів.
Для створення кляру склянку солоної рідини треба з’єднати з аналогічним обсягом борошна та двома сирими яйцями.
У приготовленій суміші треба обваляти м’ясо чи рибу. Після цього шматочки можна викладати на розпечену сковороду. Вийде неймовірно смачна страва.
Приготувати смачний, соковитий, але головне добре просмажений шашлик – справжнє мистецтво. Варіантів приготування цієї улюбленої страви налічується не менше півсотні, передають Патріоти України. У приготуванні шашлику важливо підтримувати стабільний жа...
Звичайні деруни готують навіть у Франції. Назва такої страви змінена і називаються вони там «рості». Відрізняється страва і за процесом приготування, і за смаковими якостями, передають Патріоти України. Для приготування необхідно натерти на великій тер...