А ви це знали? Як правильно додавати сіль у котлетний фарш

Котлети без солі — це катастрофа. Без неї страва не смакує, хоча звикнути до натурального смаку з часом можна. Але одна справа цілеспрямовано не додавати сіль у фарш, а зовсім інакша — покласти у неправильний момент, передають Патріоти України.

Коли додавати сіль

Для багатьох господинь момент додавання солі не є важливим. Тому вони можуть покласти її в будь-який момент. Як це впливає на смак та консистенцію?

Якщо покласти сіль на початку готування фаршу, це призведе до зміни структури котлети. Вони стануть твердими та сухими. Погодьтесь, що такі складно жувати.

З цього погляду рекомендується додавати сіль наприкінці готування фаршу. Найкращий момент — перед формуванням котлет. Ця дія дозволить зберегти їх соковитими та смачними. Можете не переживати, що вони вийдуть сухі та жорсткі.

Це варто знати всім! Кава може послабити дію антибіотиків, - дослідження

четвер, 31 липень 2025, 7:45

Кофеїн активує захисні механізми бактерій та знижує дію антибіотиків - до такого висновку дійшла команда під керівництвом професора Анни Рити Брочадо з Вюрцбурзького університету. Дослідження показало: навіть нешкідливі харчові речовини, як-от кава, мо...

Чи справді курятина небезпечніша за яловичину - правда, яку варто знати кожному

четвер, 31 липень 2025, 6:30

Хоча червоне м’ясо зазвичай асоціюється з підвищеним ризиком раку кишківника та серцевих хвороб, нове іспанське дослідження показало несподіваний результат: курятина може завдавати ще більшої шкоди здоров’ю кишечника, передають Патріоти України. . Упр...