А ви це знали? Як сіль у духовці зробить випічку ще смачнішою

При приготуванні страв потрібно дотримуватись пропорцій та температурного режиму, передають Патріоти України.

Однак не завжди вдається досягти ідеального смаку та якості. Випічка може пригоріти, не пропікатися ґрунтовно.

Такі кулінарні огріхи можуть трапитись через несправну техніку. Допомогти в такій ситуації може звичайна кухонна сіль.

Подробиці

Використання солі на кухні

Харчова сіль – універсальний продукт, який використовується в процесі приготування страв, заправки салатів та в домашньому господарстві.

Такий продукт стане в нагоді, щоб страви, приготовлені в духовці, не пригоряли і завжди виходили смачними.

Для чого потрібна сіль у духовці

Якщо духовка погано пропікає страви та виходить нерівномірний верх і низ, то не поспішайте запрошувати майстра, а візьміть сіль.

Поставте на дно духовки деко з сіллю і ви забудьте про цю проблему. Випічка ніколи не підгорить і не залишиться сирою всередині.

Якщо не хочете ставити сіль у духовку, то можете використовувати цеглу.

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...

Ви могли це не знати! Як слід зберігати мед

четвер, 18 грудень 2025, 11:45

Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...