А ви це знали? Як використовують мінеральну воду при приготуванні окрошки на кефірі

Один із численних рецептів окрошки показує, що готують цю освіжаючу страву на звичайному кефірі та мінералці. Рецептура не має радикальної відмінності від приготування окрошки на рибному бульйоні із щуки, квасі або сметані з водою – можна кришити в каструлю, що потрапить під руку, передають Патріоти України.

Для приготування потрібно:

  • 1 літр кефіру;
  • 1 літр мінеральної води;
  • 5 яєць;
  • 3 свіжі огірки;
  • 500 грн. вареної ковбаси;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • свіжа зелень, сіль, перець за смаком.

Як готувати

Для початку потрібно зварити круто яйця і повністю остудити їх. Потім беремо велику миску або каструлю (не менше ніж 3 літри), куди складатимемо всі підготовлені інгредієнти.

Ковбасу, яйця та огірки потрібно нарізати середніми кубиками, а зелень (це може бути зелена цибуля, кріп, петрушка та ін.) дрібно порубати.

Налийте склянку мінералки та розчиніть у ній гірчичний порошок. Потім овочі заливають мінеральною водою, що залишилася, і додають до них гірчицю – вона зробить окрошку більш пікантною.

Останнім додаємо кефір та перемішуємо. За смаком додаємо сіль та подаємо до столу. Смачного!

Приємна новина! Всього 3-4 чашки кави на день омолоджують організм на 5 років, - дослідження

середа, 3 грудень 2025, 12:15

Всього 3-4 чашки кави на день омолоджують організм на 5 років, показало дослідження, передають Патріоти України. Саме стільки чашок кави на день подовжують теломери, які відповідають за біологічний вік ДНК і клітин організму. Але якщо пити більше ніж 4...

Тяга до солодкого після вечері? Це може бути першим знаком серйозного дефіциту в організмі

середа, 3 грудень 2025, 10:11

Тяга до солодощів після вечері - важливий сигнал, який не варто недооцінювати, передають Патріоти України. . Фахівці наголошують: у багатьох людей бажання з’їсти щось солодке після прийому їжі — не лише звичка чи емоційна потреба, а й можливий пока...