А ви це знали? Як з допомогою кабачків зробити курячі гомілки смачнішими

Влітку у багатьох городників і не лише в них настає “кабачковий достаток”, тому рецепти цікавих страв із цього овочу стають все популярніші. Відмінним варіантом правильної “утилізації” даного продукту є курячі гомілки в кабачковій підливці, які виходять надзвичайно соковитими та смачними, а готуються дуже просто, передають Патріоти України.

Складові:

  • курячі гомілки – 700 г;
  • кабачки – 800 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт. (250 г);
  • помідори – 400 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • сіль: ½ ч. л. або за власним смаком;
  • солодка мелена паприка – 1 ч. л.;
  • мелений чорний перець – за власним смаком.

Покрокове приготування

  1. Овочеву частину нарізають великими шматками. Немає єдиного розміру, так як це потрібно для того, щоб було зручніше подрібнювати;
  2. Овочі подрібнюють за допомогою блендера або м’ясорубки. Разом із ними перетирають і часник;
  3. Готують страву в товстій каструлі-жарівні з антипригарним покриттям або використовують глибоку сковороду. Користуються також мультиваркою, ставлячи режим «тушкування»;
  4. На дно каструлі виливають трохи олії, викладають подрібнені овочі і перемішують;
  5. Солять, додають солодку мелену паприку та чорний перець. Можна урізноманітнити страву улюбленими спеціями до смаку;
  6. Зверху укладають курячі гомілки і заглиблюють в овочеве пюре;
  7. Тушкують під кришкою протягом години і не забувають періодично помішувати.

Що потрібно зробити, щоб варення було густим

середа, 18 червень 2025, 13:05

Щоб не зіпсувати солодке та смачне варення, потрібно знати прості правила його приготування, передають Патріоти України. Якщо варення залишається рідким і не густіє, є прості способи, як досягти потрібної густоти та консистенції. При варінні варення по...

Лише спробуйте! Який продукт зробить засмажену яловичину смачнішою

середа, 18 червень 2025, 12:05

Страви з яловичини разом з овочами – ідеальний варіант обіду або вечері для будь-якої сім’ї. Крім того, приготувати цю страву не дуже складно, передають Патріоти України. Для приготування знадобиться:. Для початку яловичину слід ретельно промити і нарі...