Заморожування - швидкий, зручний і простий спосіб заготівлі овочів на зиму. Магазинні томати не такі соковиті і м'ясисті, тому заготівля своїх плодів з грядки залишається актуальною у всі часи, передають Патріоти України
Існують кілька способів заморожування томатів.
Приміром, перший — заготівля помідорів, попередньо порізавши їх на часточки. Таким методом зберігаються томати для піци або салатів. Візьмемо стиглі плоди томатів і поріжемо їх на кільця. Для підкладки можна використовувати тарілку або піднос, який попередньо накривається харчовою плівкою. На поверхню тарілки викладаємо нарізані кружальцями помідори і відправляємо в морозилку. Після того як часточки заморозилися знімаємо їх з харчової плівки і відправляємо в пакети. Після кладемо в морозилку для тривалого зберігання.
Другий спосіб — для рагу, супів і борщів. Нарізати помідори кубиками, викласти на тарілку, покриту плівкою і відправити в морозилку. Після дістати підмерзлі шматочки томатів і помістити їх у пакетики.
Третій спосіб — перетерті томати для соусів і заправок. Соковиті помідори пробиваємо блендером або пропускаємо через м'ясорубку. Подрібнені томати розливаємо в силіконові формочки і відправляємо в морозилку. Після повного застигання дістаємо "томатний лід" з силікону, і спресовані томати розфасовуємо в пакети. Взимку використовуємо порційно.
Наліпити пельмені — то треба мати натхнення та терпіння. А ще трохи вміння. Тісто для пельменів досить ніжне. При готуванні воно часто розривається. Начинка плаває потім окремо від тіста. Що потрібно зробити, щоб цього уникнути, передають Патріоти Укра...
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...