А ви це знали? Як зварити ідеальну картоплю в мундирі для салатів

Що може бити простіше, ніж зварити картоплю? Здавалося б, що з цим впорається навіть новачок в кулінарії, але насправді далеко не завжди виходить зварити картоплю так, щоб вона була смачною та щільною, а не липкою та водянистою. І справа тут не в сорті картоплі, а в тому, що потрібно правильно її варити, передають Патріоти України.

Як правильно варити картоплю в мундирі

Для початку потрібно вибрати однакові за розміром картоплини, помити їх під проточною водою, потім скласти в каструлю і залити гарячою водою. Варіть картоплю на середньому вогні.

Що додати у воду при варінні картоплі

Щоб картопля була смачною, додайте чайну ложку солі, дві чайні ложки столового оцту і лавровий лист. Досвідчені господині кажуть, що сіль не дозволить картоплі розваритися, а оцет не дасть потемніти. Не варто боятися, що через оцет у картоплі буде специфічний смак. Насправді від нього при варінні не залишиться і сліду. Додатковим бонусом стане те, що шкурка з картоплі буде добре зніматися. До речі, така картопля ідеально підійде для салатів.

Скільки варити картоплю в мундирі

Час приготування картоплі залежить від її розміру. Варити дрібну картоплю (3-4 см) потрібно 20 хвилин. Картопля середнього розміру готується приблизно 30 хвилин, великі картоплини - близько 45 хвилин.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...