А ви це знали? Як зварити ідеальну картоплю в мундирі для салатів

Що може бити простіше, ніж зварити картоплю? Здавалося б, що з цим впорається навіть новачок в кулінарії, але насправді далеко не завжди виходить зварити картоплю так, щоб вона була смачною та щільною, а не липкою та водянистою. І справа тут не в сорті картоплі, а в тому, що потрібно правильно її варити, передають Патріоти України.

Як правильно варити картоплю в мундирі

Для початку потрібно вибрати однакові за розміром картоплини, помити їх під проточною водою, потім скласти в каструлю і залити гарячою водою. Варіть картоплю на середньому вогні.

Що додати у воду при варінні картоплі

Щоб картопля була смачною, додайте чайну ложку солі, дві чайні ложки столового оцту і лавровий лист. Досвідчені господині кажуть, що сіль не дозволить картоплі розваритися, а оцет не дасть потемніти. Не варто боятися, що через оцет у картоплі буде специфічний смак. Насправді від нього при варінні не залишиться і сліду. Додатковим бонусом стане те, що шкурка з картоплі буде добре зніматися. До речі, така картопля ідеально підійде для салатів.

Скільки варити картоплю в мундирі

Час приготування картоплі залежить від її розміру. Варити дрібну картоплю (3-4 см) потрібно 20 хвилин. Картопля середнього розміру готується приблизно 30 хвилин, великі картоплини - близько 45 хвилин.

Як приготувати ідеальне заварне тісто для пельменів

понеділок, 24 лютий 2025, 15:07

Вареники чи пельмені можна зіпсувати, якщо забути про начинку або замісити невдале тісто. Як приготувати універсальне для солодких та солоних начинок тісто, ми готові поділитися, бо не просто “десь прочитали”, а спробували, передають Патріоти України. ...

Як зробити ідеальне тонке тісто для піци - секрети піцерій

понеділок, 24 лютий 2025, 12:12

Між домашньою та ресторанною піцою – справжня прірва. Секрет смачної піци полягає саме в особливому тісті, яке роблять у піцеріях. Вони ніколи не додають дріжджі, які завжди фігурують у домашніх рецептах. Купуючи в магазині вже готове тісто, ви завжди ...