А ви це знали? Яка частина курки найшкідливіша і чому її не можна їсти

Не жирне, дієтичне м’ясо курки віддавна цінилось та було дуже популярним. Курятина й по ціні недорога, та й варіантів приготування страв з неї дуже багато, передають Патріоти України.

Та чи все у курятині таке корисне.

Чому курятина стала дуже популярною

Крім переваги у дешевизні та швидкості приготування, куряче м’ясо ще й низькокалорійне. В 100 г курятини міститься лише 110 калорій. Сама корисна частина – куряча грудка. Її включають до раціону тих, хто слідкує за своєю вагою, та прагне схуднути.

Яка частина курятини найшкідливіша

Є багато любителів поласувати підсмаженою курячою шкіркою. Але від її поїдання краще взагалі відмовитись. Адже шкірка не містить ніяких вітамінів чи корисних речовин, зате має високий рівень холестерину, та жиру. В шкірці можуть залишатися залишки хлору та інші хімічні речовини.

Щоб тушка курки тривалий час мала товарний вигляд, саме шкурку можуть обробляти небезпечними компонентами. Курячі крила нейтральні для споживання. Адже основна їх складова – шкіра та кістки. Для їх приготування використовується олія, спеції. Тому особливої користі тут немає.

Що споживати неприпустимо

Сама небезпечна частина в курці – хвостоподібна клиноподібна частина (гузка). В ній можуть міститись небезпечні бактерії та мікроорганізми. Після термічної обробки їх не залишиться, але користь цієї частини є сумнівною. Оскільки внутрішні органи курки найчастіше уражаються різними паразитами, краще їх не споживати.

На жаль сучасні власники птахофабрик свідомо годують курей небезпечними хімікатами, щоб птахи швидше набирали вагу. Їх основне завдання – отримати прибуток, а наше – зберегти своє здоров’я. Тому дуже важливо, перш ніж почати готувати курку, підготувати її.

Як правильно готувати курку

Курка буде поживною і корисною після термічної обробки. Найкраще якщо ви просто відварите куряче м’ясо без солі та різних спецій. Але, зрозуміло, що такий корисний дієтичний варіант приготування не всім прийдеться до смаку. Якщо при приготуванні курятини використовувати різноманітні спеції та олію, страва буде смачнішою, але при цьому дещо знизиться користь при її споживанні.

Джерело: ПростоВей

Полуничний мус із 3 інгредієнтів - ідеальний літній десерт за 15 хвилин

неділя, 3 серпень 2025, 7:12

Коли хочеться чогось легкого, холодного й ароматного - цей мусовий десерт з полуниці стане справжнім порятунком. Він виглядає витончено, наче з кафе, а готується в домашніх умовах буквально за 15 хвилин. І головне - жодного желатину, випікання чи склад...

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...