А ви це знали? Якою має бути ідеальна пропорція хліба та цибулі, щоб котлети вийшли смачними

Котлети - одна з найпоширеніших м'ясних страв, до якої може підійти будь-який гарнір. Приготувати котлети не складно. Для цього важливо дотримуватися необхідних пропорцій, щоб підсумкова страва вийшла акуратною і смачною, зазначають Патріоти України.

На котлети найчастіше беруть близько 500 г фаршу. Це найоптимальніша кількість фаршу. На цю кількість фаршу досвідчені кулінари рекомендують додавати 200 г хліба, який попередньо розмочують в молоці або питній воді. За рахунок цього компоненту в складі фаршу, котлети виходять пишними і смачними.

Однак не потрібно переборщувати з хлібом, інакше котлети вийдуть прісними. Також важливо використовувати злегка підсушений хліб, а не свіжий і м'який. Також варто додати подрібнену цибулю в фарш. Завдяки ній котлети вийдуть соковитими. На 500 г фаршу додають близько 90-100г цибулі. Однак також важливо не переборщити з овочем, інакше його смак переб'є смак м'яса.

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...