У котлетний фарш на перший погляд можна додати все, що завгодно – від хліба до овочів. Причому у самих овочах майже немає обмежень, передають Патріоти України.
Але в той же час існують продукти, які додавати у фарш не варто за жодних умов. Їх лише два і їх треба запам’ятати.
Що можна додавати у фарш
У котлетний фарш додають натерті картоплю, кабачки, цибулю, навіть баклажани і помідори. І це ще не межа.
Хліб використовується переважно сухий і білий і розмочений тільки у воді.
Всі ці добавки призначені не для того, щоб заощадити на кількості м’яса, а для того, щоб зробити котлети соковитими, м’якими та насиченими.
Але є інгредієнти, якими краще не захоплюватись.
Що не можна додавати у фарш.
По-перше, це яйця. Хоча це і невід’ємний інгредієнт більшості кулінарних рецептів, при приготуванні котлет вони можуть виявитися зайвими. Фарш не потрібно буде скріплювати, якщо до нього доданий хліб при дотриманні пропорцій. Котлети не розваляться без яєць.
А от якщо додати яйця, то котлети вийдуть твердими та сухими.
По-друге, не варто додавати у фарш молоко, а точніше вимочувати у ньому хліб.
Багато господинь вважають, що, вимочивши в ньому хліб, вони зроблять котлети смачнішими, але це не так. В одній страві молочний та м’ясний білок дають зворотний ефект.
Тому суху булку перед додаванням у фарш ліпше вимочити у звичайній воді, ще водночас можна додати вершкове масло.
Чай – один із самих поширених та популярних напоїв у світі. Цей напій є культовим у багатьох країнах, та й у нас без чаювання не проходить прийом гостей, передають Патріоти України. Традиційно чай пють з цукром, а в деяких регіонах світк в чай додають ...
Бісквіт вважається правильно приготованим тільки в тому випадку, якщо кондитерський виріб вийшов високим та повітряним, передають Патріоти України. На жаль, далеко не всі господині можуть похвалитися вмінням приготувати саме таку страву. Деколи випічка...