А ви це знали? Які страви не можна готувати в мультиварці - краще скористатися плитою або духовкою

Мультиварка - помічник на кухні для багатьох господарок. Навіть досвідчені кулінари готують у ній деякі страви, смак яких нічим не гірший, ніж страв, приготовлених у духовці. Однак є продукти, які категорично не можна класти у мультиварку. Про них потрібно знати, щоб не зашкодити своєму організму, зазначають Патріоти України.

Заморожені овочі

Розморожувати та тушкувати овочі в мультиварці – не найкращий варіант. Заморожені шпинат, томати, спаржа та зелений горошок не підходять для мультиварки, тому що переварюються та перетворюються на неапетитне пюре.

Млинці

Посмажити млинці у мультиварці у вас не вдасться. Такими як на сковороді вони ніколи не вийдуть. Тісто по-перше не зможе "прихопитися" в глибокій чаші мультиварки, а по-друге, незрозуміло як ви їх перевертатимете. Можна ризикнути посмажити оладки, але краще відразу робити це на плиті.

Картопля фрі

Обсмажування страв у киплячому маслі відбувається за 227 °С. Таку температуру не має навіть мультиварка потужністю 1000 Вт, не кажучи вже про менш потужні прилади. Звичайно, картопля підсмажиться в олії і при нижчій потужності, але це буде зовсім не той класичний фрі, коли палички виходять хрусткими зовні та ніжними всередині.

Безе

Класичний французький десерт у мультиварці точно не вийде таким, як у духовці. Безе повинно випікатися за низької температури в сухій атмосфері. А так, як у мультиварці волого, то безе не вийде хрумким. Мультиварка хороша для випікання хліба, кексів, бісквітів, сирних запіканок та пасок. Випічка в ній не підгоряє і виходить в міру вологою. Але якщо випічка має бути з хрусткою скоринкою, то потрібно скористатися духовкою.

Молочна каша

Яким би смачним не виходив у мультиварці плов чи гречка, варити манку чи вівсянку на молоці краще на плиті у каструльці. Справа в тому, що молочна каша в мультиварці готуватиметься більше однієї години. Це дуже довго, особливо якщо ви вранці поспішаєте нагодувати сім'ю сніданком.

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...

Два інгредієнти, які допоможуть отримати соковиту свинину в духовці

неділя, 8 червень 2025, 11:12

Додайте ще один чудовий рецепт у свою кулінарну книгу. Дізнайтеся, як приготувати ситну та смачну закуску – запечену свинину. Страва подається в гарячому вигляді і як холодна закуска. Свинина відмінно «впишеться» до інших страв на столі, підійде як пер...