А ви це знали? Які страви не можна готувати в мультиварці - краще скористатися плитою або духовкою

Мультиварка - помічник на кухні для багатьох господарок. Навіть досвідчені кулінари готують у ній деякі страви, смак яких нічим не гірший, ніж страв, приготовлених у духовці. Однак є продукти, які категорично не можна класти у мультиварку. Про них потрібно знати, щоб не зашкодити своєму організму, зазначають Патріоти України.

Заморожені овочі

Розморожувати та тушкувати овочі в мультиварці – не найкращий варіант. Заморожені шпинат, томати, спаржа та зелений горошок не підходять для мультиварки, тому що переварюються та перетворюються на неапетитне пюре.

Млинці

Посмажити млинці у мультиварці у вас не вдасться. Такими як на сковороді вони ніколи не вийдуть. Тісто по-перше не зможе "прихопитися" в глибокій чаші мультиварки, а по-друге, незрозуміло як ви їх перевертатимете. Можна ризикнути посмажити оладки, але краще відразу робити це на плиті.

Картопля фрі

Обсмажування страв у киплячому маслі відбувається за 227 °С. Таку температуру не має навіть мультиварка потужністю 1000 Вт, не кажучи вже про менш потужні прилади. Звичайно, картопля підсмажиться в олії і при нижчій потужності, але це буде зовсім не той класичний фрі, коли палички виходять хрусткими зовні та ніжними всередині.

Безе

Класичний французький десерт у мультиварці точно не вийде таким, як у духовці. Безе повинно випікатися за низької температури в сухій атмосфері. А так, як у мультиварці волого, то безе не вийде хрумким. Мультиварка хороша для випікання хліба, кексів, бісквітів, сирних запіканок та пасок. Випічка в ній не підгоряє і виходить в міру вологою. Але якщо випічка має бути з хрусткою скоринкою, то потрібно скористатися духовкою.

Молочна каша

Яким би смачним не виходив у мультиварці плов чи гречка, варити манку чи вівсянку на молоці краще на плиті у каструльці. Справа в тому, що молочна каша в мультиварці готуватиметься більше однієї години. Це дуже довго, особливо якщо ви вранці поспішаєте нагодувати сім'ю сніданком.

Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах - шикарний результат гарантовано

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:12

Якщо раніше ви ніколи не маринували рибу, прийшов часце виправити. Рецепт дуже простий та легкий. Ніяких довгих варінь маринадів та очікувань, передають Патріоти України. А рибка виходить така смачна, що ви раз за разом будете хотіти її робити та їсти....

Справжня знахідка! Освіжаючий коктейль з яблук та меду

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:12

Яблука цінні тим, що з них можна готувати велику кількість страв. Смажити, запікати, тушкувати, а також з ними виходить дуже смачний та освіжаючий коктейль. Враховуючи складники, він ще й дуже корисний для здоров’я, передають Патріоти України. Вам знад...