А ви це знали? Які страви не можна готувати в мультиварці - краще скористатися плитою або духовкою

Мультиварка - помічник на кухні для багатьох господарок. Навіть досвідчені кулінари готують у ній деякі страви, смак яких нічим не гірший, ніж страв, приготовлених у духовці. Однак є продукти, які категорично не можна класти у мультиварку. Про них потрібно знати, щоб не зашкодити своєму організму, зазначають Патріоти України.

Заморожені овочі

Розморожувати та тушкувати овочі в мультиварці – не найкращий варіант. Заморожені шпинат, томати, спаржа та зелений горошок не підходять для мультиварки, тому що переварюються та перетворюються на неапетитне пюре.

Млинці

Посмажити млинці у мультиварці у вас не вдасться. Такими як на сковороді вони ніколи не вийдуть. Тісто по-перше не зможе "прихопитися" в глибокій чаші мультиварки, а по-друге, незрозуміло як ви їх перевертатимете. Можна ризикнути посмажити оладки, але краще відразу робити це на плиті.

Картопля фрі

Обсмажування страв у киплячому маслі відбувається за 227 °С. Таку температуру не має навіть мультиварка потужністю 1000 Вт, не кажучи вже про менш потужні прилади. Звичайно, картопля підсмажиться в олії і при нижчій потужності, але це буде зовсім не той класичний фрі, коли палички виходять хрусткими зовні та ніжними всередині.

Безе

Класичний французький десерт у мультиварці точно не вийде таким, як у духовці. Безе повинно випікатися за низької температури в сухій атмосфері. А так, як у мультиварці волого, то безе не вийде хрумким. Мультиварка хороша для випікання хліба, кексів, бісквітів, сирних запіканок та пасок. Випічка в ній не підгоряє і виходить в міру вологою. Але якщо випічка має бути з хрусткою скоринкою, то потрібно скористатися духовкою.

Молочна каша

Яким би смачним не виходив у мультиварці плов чи гречка, варити манку чи вівсянку на молоці краще на плиті у каструльці. Справа в тому, що молочна каша в мультиварці готуватиметься більше однієї години. Це дуже довго, особливо якщо ви вранці поспішаєте нагодувати сім'ю сніданком.

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...