А ви це знали? Клопотенко розповів, як правильно заморозити кабачки, щоб вони не були гумовими

Кабачки можна смажити, запікати, використовувати для приготування різноманітних супів, консервацій чи салатів. Однак, в розпал сезону овоча може бути надто багато, тому хочеться зберегти його на зиму. Про три різні способи розповів у своєму блозі Євген Клопотенко, передають Патріоти України.

Бланшування

Завдяки бланшуванню перед замороженням вам вдасться зберегти текстуру та колір кабачка. Хоча у вас побільшає клопоту, проте після розморожування овоч не буде гумовим. Для того, щоб бланшувати кабачки, потрібно:

  1. Ретельно їх промити і нарізати кубиками чи кружечками (товщина не більше 2 см). Набрати у каструлю води, довести її до кипіння і підготувати окремо миску з крижаною водою.
  2. Кабачки викласти у киплячу воду і варити приблизно 3 хвилини.
  3. Після цього швидко витягнути і перемістити у крижану воду.
  4. Викласти на паперовий рушник, просушити від вологи, викласти на застелене пергаментом деко і поставити до морозильної камери на 1-2 години. Після того, як кабачки стануть достатньо твердими, їх можна перекласти до зіп-пакету.

Терті кабачки

Такі кабачки буде зручно після розморожування використовувати для оладок чи дерунів. Процес доволі простий:

  1. Овочі ретельно промити, натерти на крупні терку. Закип'ятити воду у каструлі і підготувати окрему миску з крижаною водою.
  2. Викласти терті кабачки в сито, опустити його в киплячу воду і протримати близько 1,5-2 хвилин. Потім одразу опустити в крижану воду.
  3. Перекласти на чистий рушник, щоб промокнути зайву вологу.
  4. Тонким шаром розмістити кабачкову масу в зіп-пакеті і перекласти до морозильної камери.

Спагеті з кабачків

Такий спосіб дуже простий і не потребує особливих навичок:

  1. Ретельно помийте і висушіть овочі, натріть їх на терку для мокрви по-корейськи чи досить тонко наріжте.
  2. Підготуйте каструлю з водою, яку потрібно закип'ятити, та окрему миску з крижаною водою. Викладіть спагеті з кабачків на сито і занурте у киплячу воду на 2 хвилин. Потім швидко перекладіть до крижаної води.
  3. Покладіть спагеті на чистий паперовий рушник, щоб просушити.
  4. Викладіть на застелене пергаментом деко і відправте до морозильної камери на 1-2 години. Після того, як вони затверднуть, перекладіть до зіп-пакету і зберігайте у морозильнику.

А ви це знали? Чому не бажано смажити холодні яйця

четвер, 7 листопад 2024, 18:15

Яєчня – найпопулярніша «ранкова» їжа. Адже готується просто, швидко і при цьому виходить досить ситний сніданок і корисний, передають Патріоти України. На жаль, поспішаючи, деякі люди припускаються грубої помилки. І смажать над сковородою щойно витягну...

Господиням на замітку! Чому сало після засолювання стало жорстким на смак

четвер, 7 листопад 2024, 17:15

Іноді трапляється, що результат не відповідає очікуванням. Нічого критичного немає в цьому випадку. А ще не факт, що ви зробили щось не так. Найімовірніше сало було поганої якості, бо просто від солі воно не могло стати жорстким. Виправити ситуацію, пр...