А ви це знали: Коли краще використовувати соду, а коли - розпушувач, щоб випічка була повітряною

Кожна господиня завжди хоче приготувати смачні, високі та повітряні пироги, вареники, булочки та пиріжки. Але дуже часто вони виходять не такими вдалими, як хотілося, зазначають Патріоти України.

Причин для цього багато: неякісне борошно, багато чи мало соди, а також часто через розпушувач. Тому кулінари радять дуже чітко дотримуватися пропорцій при приготуванніздобних виробів.

Харчова сода та розпушувач найчастіше використовуються в рецептах печива, тортів та швидкого хліба, і вони відповідають за надання випічці легкої, пухкої, пористої структури, яка робить її смачною.

Чи можна замінити содою розпушувач?

"Якщо у вас закінчилася харчова сода, розпушувач можна замінити, помноживши необхідну кількість на три. Але це потрібно робити в крайньому випадку, оскільки це може призвести до того, що смак і текстура кінцевого продукту будуть занадто щільними або солоними", – пояснює пекарка.

Як правильно зберігати соду?

"Харчова сода може зберігатися в нерозкритому вигляді до трьох років, але як тільки коробка відкрита, термін придатності починає скорочуватися. Оскільки харчова сода має здатність поглинати запахи та вологу, відкриту коробку, що зберігається в прохолодному сухому місці, можна зберігати шість місяців", – розповіла фахівчиня

Як правильно використовувати розпушувач?

Розпушувач складається як з бікарбонату натрію, так і сухої кислоти, наприклад, сульфату алюмінію натрію або винного каменю. "Він використовується в хлібобулочних виробах, таких як: торти, печиво та тістечка.

"Спочатку він реагує на рідину, а потім знову реагує на тепло. Обидві реакції утворюють крихітні бульбашки газу або вуглекислого газу, через що тісто піднімається, створюючи легку повітряну текстуру", – розповіла Джонсон.

Як правильно зберігати розпушувач?

Його можна зберігати у нерозкритому вигляді протягом двох років, але після відкриття упаковки термін придатності також скорочується. Варто знати, що будь-який вплив вологи з часом може змінити його ефективність. Розкритий розпушувач зберігати у прохолодному сухому місці можна не більше одного року.

Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах - шикарний результат гарантовано

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:12

Якщо раніше ви ніколи не маринували рибу, прийшов часце виправити. Рецепт дуже простий та легкий. Ніяких довгих варінь маринадів та очікувань, передають Патріоти України. А рибка виходить така смачна, що ви раз за разом будете хотіти її робити та їсти....

Справжня знахідка! Освіжаючий коктейль з яблук та меду

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:12

Яблука цінні тим, що з них можна готувати велику кількість страв. Смажити, запікати, тушкувати, а також з ними виходить дуже смачний та освіжаючий коктейль. Враховуючи складники, він ще й дуже корисний для здоров’я, передають Патріоти України. Вам знад...