А ви це знали? Кухарі пояснили, навіщо додавати цукор до плову

Цукор далеко не універсальний засіб, який навряд чи можна уявити в поєднанні з гарячими стравами і гарнірами. Однак саме незвичайність такого інгредієнта може поліпшити класичний плов, зазначають Патріоти України.

Експерти розповіли, чому це відбувається і як цукор впливає на смак цієї страви. Плов — страва з рису і м'яса, тому подумати про поліпшення його смаку за допомогою цукру навряд чи можливо. Але секрет народного рецепта говорить саме про це. Саме додавання цукру в плов дозволить смаку рису покращитися.

Для цього необхідно додати в страву кілька чайних ложок цукру. Кількість ложок безпосередньо залежить від кількості рису, яку ви визначили для вашого кулінарного шедевра. Але оптимальний варіант — це 1-2 чайні ложечки. Тоді ви не зіпсуєте страву і зможете домогтися цікавого і незвичайного її смаку. Не варто боятися такої добавки, навіть якщо ви готуєте не солодкий, а звичайний плов. Також цукор можна замінити невеликою жменькою сухофруктів або родзинками.

Два інгредієнти, які допоможуть отримати соковиту свинину в духовці

неділя, 8 червень 2025, 11:12

Додайте ще один чудовий рецепт у свою кулінарну книгу. Дізнайтеся, як приготувати ситну та смачну закуску – запечену свинину. Страва подається в гарячому вигляді і як холодна закуска. Свинина відмінно «впишеться» до інших страв на столі, підійде як пер...

Буде особливим! Один забутий інгредієнт для плову

неділя, 8 червень 2025, 10:05

Спеції не можна додавати бездумно куди доведеться – можна сильно спотворити смак готової страви. Але якщо не додати ту чи іншу добавку, наприклад в плов, то досягти необхідного смаку вже не вийде, передають Патріоти України. Тому готуючи плов, обов’язк...