А ви це знали? Навіщо деякі кулінари у фарш для котлет додають помідори

Практично кожна людина любить класичні котлети, проте цю популярну страву готують дуже часто, передають Патріоти України. Через це котлети можуть набриднути. Тому кулінари експериментують із додаванням різних інгредієнтів.

Подробиці

У деяких національних кухнях томати додаються до котлетного фаршу на постійній основі.

Що дає цей інгредієнт?

Помідори здатні ідеально поєднуватись з будь-яким видом м’яса. Особливо добре овоч підкреслює баранину, яловичину та свинину. Смак м’яса стає благороднішим і ніжнішим.

До того ж, такі котлети стають більш соковитими.

Смакові якості такої страви не залишать байдужими навіть справжніх гурманів.

Як правильно додавати помідори?

На традиційну порцію котлет з 700 грамів м’яса достатньо брати два томати. Томати потрібно бланшувати та звільнити від шкірки.

Деякі кулінари після цього просто рубають помідори і у такому вигляді додають у фарш.

Інші перетворюють томати на пюре.

Залишиться додати тільки куряче яйце, цибулю, сіль і прянощі на свій розсуд.

Чому після роботи так тягне на фастфуд - лікарі пояснили несподівану причину

неділя, 14 грудень 2025, 13:05

Бажання накинутися на фастфуд після важкого робочого дня - цілком нормальна реакція організму, а не прояв слабкої сили волі. Про це заявляють лікарі, пояснюючи, що вся справа - у перевтомі мозку, передають Патріоти України. Після тривалого напруження м...

А ви це знали? Час сніданку має значення - ось коли їсти, щоб організм спалював жир

неділя, 14 грудень 2025, 10:59

Багато людей стикаються з проблемою позбавлення від надлишкових кілограмів. Часто це пов’язано не лише з кількістю спожитої їжі, а й з тим, в яку пору доби ми сідаємо за стіл. Виявляється, час прийому їжі має вагоме значення, особливо коли йдеться про ...