А ви це знали? Навіщо додають соду у котлетний фарш

Соду додають у котлетний фарш для кількох важливих цілей, Патріоти України.

  1. Розпушення м'яса – Сода змінює структуру білків у м'ясі, роблячи його більш ніжним і м'яким.
  2. Збереження соковитості – Вона утримує вологу, тому котлети залишаються соковитими навіть після смаження.
  3. Поліпшення текстури – Завдяки соді фарш стає більш повітряним, а готові котлети – пухкими.
  4. Легка лужна реакція – Це допомагає краще розщеплювати білки, що робить котлети м'якшими.

Зазвичай додають дуже малу кількість соди (на 1 кг фаршу – ¼ або ½ чайної ложки), щоб не зіпсувати смак страви.

Ніколи не поєднуйте каву з цими продуктами - ризикуєте здоров’ям!

четвер, 14 серпень 2025, 11:45

Кава довгий час мала суперечливу репутацію, але наука розставила всі крапки над «і». Вона багата на антиоксиданти, знижує ризик раку, інсульту, деменції, діабету 2 типу, покращує пам’ять та концентрацію. Та ось у чому нюанс: її дія може бути знівельова...

Скільки чашок кави можна пити щодня: Вчені назвали безпечну норму

четвер, 14 серпень 2025, 10:13

Кава - улюблений напій мільйонів, без якого багато хто навіть не уявляє свій ранок. Але скільки кави — це нормально, а коли починається шкода для здоров’я? Експерти назвали безпечну добову норму - і деякі відповіді можуть вас здивувати, передають Патрі...