А ви це знали? Навіщо додають соду у котлетний фарш

Соду додають у котлетний фарш для кількох важливих цілей, Патріоти України.

  1. Розпушення м'яса – Сода змінює структуру білків у м'ясі, роблячи його більш ніжним і м'яким.
  2. Збереження соковитості – Вона утримує вологу, тому котлети залишаються соковитими навіть після смаження.
  3. Поліпшення текстури – Завдяки соді фарш стає більш повітряним, а готові котлети – пухкими.
  4. Легка лужна реакція – Це допомагає краще розщеплювати білки, що робить котлети м'якшими.

Зазвичай додають дуже малу кількість соди (на 1 кг фаршу – ¼ або ½ чайної ложки), щоб не зіпсувати смак страви.

Є секрет! Що досвідчені господині додають до дерунів, щоб вони не чорніли

середа, 14 травень 2025, 17:13

Деруни можна назвати чудовою бюджетною стравою, здатною принести різноманітність у звичний раціон. Однак для того, щоб страва сподобалась всім домашнім, вона має бути красивою та смачною, передають Патріоти України. За естетику дерунів відповідає колір...

ТОП-2 хитрощі, які допоможуть м’ясо зробити більш м’яким

середа, 14 травень 2025, 16:12

Жорстке м’ясо без попередньої підготовки приготувати на гідному рівні не під силу жодному кулінару. Тому кухарями було розроблено особливі хитрощі, які допоможуть подолати можливі труднощі, передають Патріоти України. Достатньо правильно замаринувати п...