А ви це знали? Навіщо додавати мед при маринуванні огірків

Існує маса рецептів заготовок, кожен із яких знайшов свого шанувальника. Так сталося і з інструкцією для приготування консервованих огірків з медом. Огірки, що замариновані таким чином, виходять хрусткими та мають кисло-солодкий з невеликою гостринкою смак, передають Патріоти України.

Подробиці

Для закрутки огірків в солодкому маринаді, потрібно:

  • 2 кг огірків;
  • лист хрону;
  • 5 листочків вишні;
  • 2 суцвіття кропу;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 мл оцту;
  • 2 шматочки гострого перчика;
  • 50 г меду;
  • 50 г солі;
  • 1,5 л води.

Усі пропорції зазначені на 1 банку об’ємом 3 літри.

Для початку залийте огірки холодною водою на 4-5 годин. Після цього їх слід вимити та підсушити.

На дно банок викладіть помиту зелень – хрін, кріп, вишневе листя, а також перець, після чого ємності заповнюються огірками.

У цей час можна поставити на вогонь каструлю з водою. Коли вода закипить, залийте нею огірки і залиште на 10 хвилин.

Воду з огірків злийте назад у каструлю і знову закип’ятіть, щоб повторити процедуру. Поки вона закипає втретє, додайте в банки порізаний на пластинки часник, сіль, мед і оцет.

Залишилося залити огірки в останній раз окропом і закатати кришками.

Секрети смаження ідеального м’яса

п’ятниця, 18 квітень 2025, 18:12

Якщо ви хочете просмажити м’ясо, що буде ідеальним з усіх сторін і головне у середині, то зафіксуйте ці поради. Ваша страва буде вишуканою, мов із ресторану, передають Патріоти України. Якщо ви хочете зробити м’ясо, щоб воно було ароматним та мало темн...

Який простий продукт допоможе зробити котлети соковитішими і ніжнішими

п’ятниця, 18 квітень 2025, 17:05

Будь-яка господиня намагатиметься зробити котлети смачнішими, соковитішими, пишними, такими, що тануть у роті, передають Патріоти України. Для того, щоб цього досягти, доводиться експериментувати з різними компонентами, які не входять до класичної реце...