А ви це знали? Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощів для прискорення процесу, передають Патріоти України.

Сода в горох

Горох, квасоля, сочевиця та інші бобові вимагають багато часу на приготування. Але якщо використовувати на початку варіння соду, час готовності скорочується в кілька разів. Кухарі додають приблизно ½ ч. л. соди на 2 літри води.

Лимон у рис

У багатьох господинь замість розсипчастого рису виходить в’язка каша. Є спосіб, який допоможе отримати блюдо потрібної якості.

Перші 3 хвилини після закипання води тримають крупу на сильному вогні. Наступні 20 хвилин ставлять слабке полум’я. Після цього накривають кришкою і залишають упарюватись на 15 хвилин.

Щоб рис вийшов білим, під час варіння додають до нього 1 ч. л. лимонного соку або яблучного оцту.

Швидко відварити картоплю

Очищену картоплю заливають киплячою водою (наприклад, з електрочайника) і ставлять на вогонь. Після цього в каструлю додають 1 ст. л. вершкового масла.

Прозорий бульйон

Багато господинь знають, що з бульйону потрібно прибирати піну, тоді він буде прозорим та смачним. Але іноді поспіхом деякі забувають це зробити.

Зневірятися рано. Для виправлення ситуації використовують яєчний білок. Його злегка збивають і виливають у каструлю. Помішують та продовжують варити бульйон протягом 5 хвилин. Білок притягне піну і осяде на дно каструлі. Після цього залишиться процідити бульйон.

Не робіть помилок! Українцям розповіли, як заварювати каву неправильно

середа, 11 червень 2025, 6:49

Якщо ви не можете уявити свого дня без ароматної кави, інформація з цієї статті точно буде корисною. Багато хто з нас витрачає години на те, щоб обрати смак та аромат напою, а тому дуже обурливо, коли після заварювання ви отримуєте зовсім не те, на що ...

Господиням на замітку! Що зробити з картоплею, щоб борщ вийшов більш насиченим

середа, 11 червень 2025, 6:09

Важко знайти людину, яка не любить борщ. Смачний та ситний суп мало кого залишає байдужим. Проте страва далеко не завжди виходить такою, якою її хоче бачити гурман. Іноді колір борщу виходить не зовсім яскравим, а смак недостатньо насиченим. Запобігти ...