
Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощів для прискорення процесу, передають Патріоти України.
Горох, квасоля, сочевиця та інші бобові вимагають багато часу на приготування. Але якщо використовувати на початку варіння соду, час готовності скорочується в кілька разів. Кухарі додають приблизно ½ ч. л. соди на 2 літри води.
У багатьох господинь замість розсипчастого рису виходить в’язка каша. Є спосіб, який допоможе отримати блюдо потрібної якості.
Перші 3 хвилини після закипання води тримають крупу на сильному вогні. Наступні 20 хвилин ставлять слабке полум’я. Після цього накривають кришкою і залишають упарюватись на 15 хвилин.
Щоб рис вийшов білим, під час варіння додають до нього 1 ч. л. лимонного соку або яблучного оцту.
Очищену картоплю заливають киплячою водою (наприклад, з електрочайника) і ставлять на вогонь. Після цього в каструлю додають 1 ст. л. вершкового масла.
Багато господинь знають, що з бульйону потрібно прибирати піну, тоді він буде прозорим та смачним. Але іноді поспіхом деякі забувають це зробити.
Зневірятися рано. Для виправлення ситуації використовують яєчний білок. Його злегка збивають і виливають у каструлю. Помішують та продовжують варити бульйон протягом 5 хвилин. Білок притягне піну і осяде на дно каструлі. Після цього залишиться процідити бульйон.
На тлі змін на світових ринках в Україні знижуються ціни на молоко та молочні продукти. Але разом із цим у покупців зростає тривога: чи справді продукт, що продається під виглядом натурального, є таким насправді? Перевірити молоко можна навіть удома — ...
Після варіння яєць багато хто звик одразу ставити каструлю під холодну воду, вважаючи це найшвидшим способом охолодження. Метод здається простим, але саме він часто псує смак і структуру продукту. Щоб варені яйця залишалися ніжними, еластичними та рівн...