А ви це знали? Навіщо досвідчені господарки смажать рибу на пергаментному папері

Риба є важливою частиною здорового раціону, оскільки має значний список корисних властивостей, передають Патріоти України.

Найчастіше цей продукт запікають чи смажать.

Подробиці

Не всі люблять при цьому користуватися новими сковорідками, які допомагають досягти швидкого результату.

Адже смак такої риби ніколи не зможе зрівнятися зі стравою, приготованою на старій сковорідці із чавуну.

Навіщо досвідчені господині використовують пергаментний папір?

У виробів із чавуну є низка переваг, але й про недоліки забувати не варто.

Часто страви із риби прилипають до сковороди.

Через це важко перевертати рибу під час смаження, не поламавши її на шматки. Також стане непросто подати її на тарілку цілою.

Саме з цієї причини господині використовують папір для випікання не тільки для духової шафи.

Як правильно використовувати пергамент?

Насамперед варто розташувати папір на сковороді. Попередньо потрібно вирізати шматок потрібного розміру.

Потім прогріваємо сковороду, вливаємо потрібну кількість олії для смаження.

Можна готувати під кришкою.

Риба, смажена таким способом, виходить смачною та соковитою. До того ж страва зможе зберегти свою щільну текстуру.

Не варто забувати і про ще одну перевагу цієї хитрості – ви витратите набагато менше часу на миття сковороди.

Джерело: ПростоВей

"Ідеальний продукт": Дієтологи розкрили незвичайні факти про властивості огірків

п’ятниця, 5 вересень 2025, 23:10

Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...