А ви це знали? Навіщо досвідчені господарки смажать рибу на пергаментному папері

Риба є важливою частиною здорового раціону, оскільки має значний список корисних властивостей, передають Патріоти України.

Найчастіше цей продукт запікають чи смажать.

Подробиці

Не всі люблять при цьому користуватися новими сковорідками, які допомагають досягти швидкого результату.

Адже смак такої риби ніколи не зможе зрівнятися зі стравою, приготованою на старій сковорідці із чавуну.

Навіщо досвідчені господині використовують пергаментний папір?

У виробів із чавуну є низка переваг, але й про недоліки забувати не варто.

Часто страви із риби прилипають до сковороди.

Через це важко перевертати рибу під час смаження, не поламавши її на шматки. Також стане непросто подати її на тарілку цілою.

Саме з цієї причини господині використовують папір для випікання не тільки для духової шафи.

Як правильно використовувати пергамент?

Насамперед варто розташувати папір на сковороді. Попередньо потрібно вирізати шматок потрібного розміру.

Потім прогріваємо сковороду, вливаємо потрібну кількість олії для смаження.

Можна готувати під кришкою.

Риба, смажена таким способом, виходить смачною та соковитою. До того ж страва зможе зберегти свою щільну текстуру.

Не варто забувати і про ще одну перевагу цієї хитрості – ви витратите набагато менше часу на миття сковороди.

Джерело: ПростоВей

Чому млинці виходять сухими: ТОП-8 причин, про які варто знати

неділя, 11 травень 2025, 13:07

Ніжні мереживні млинці – дійсно потребує майстерності кулінара. Але не рідко трапляються ситуації, коли начебто правильно замішане тісто для млинців – це ще не запорука успіху. Іноді млинці навіть у досвідчених господинь виходять ламкими, сухими, з під...

Смакота! Швидкі гарячі бутерброди з кислим сиром та сушеними травами

неділя, 11 травень 2025, 12:36

Всього 15 хвилин часу, кілька простих продуктів та чудовий сніданок або перекус у вас на столі. Бутерброди готуються дуже просто і швидко, а в результаті виходить ніжна начинка з чудовим вершковим смаком і на хрусткій основі з хліба. Щоб додати бутербр...