А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають лід у фарш для котлет

Господині по-різному забезпечують соковитість котлет, передають Патріоти України.

Зазвичай використовуються такі додаткові інгредієнти, як м’якуш батона, манна крупа, картопля або пластівці.

Однак досвідчені кулінари знають про нестандартний спосіб, який дивує багатьох новачків.

Подробиці

Так, у фарш додається лід. Саме він і робить страву неймовірно соковитою.

Рецепт котлет з крижаною крихтою

За кілька годин до початку приготування котлет у морозильну камеру слід поставити наповнену водою форму для льоду.

Безпосереднє створення страви починається з прокручування півкіло змішаного фаршу (яловичина та свинина) через м’ясорубку.

Далі на сковороді слід розігріти кілька шматочків батона. Як тільки почала з’являтися скоринка, хлібобулочний виріб слід забрати зі сковороди. Корочка зрізається.

Хрумкий хліб потрібно відправити на кілька хвилин у воду чи молоко.

Тепер на сковорідці потрібно обсмажити 150 г цибулі.

Далі в окремій ємності змішуються м’ясний, хлібний та цибульний інгредієнти.

На наступному етапі слід подрібнити у кухонному комбайні лід. Заморожена вода має перетворитися на крихту. Вона й вирушає у фарш.

Тепер з цієї м’ясної основи можна ліпити котлети, обваляти їх у борошні та відправляти на розпечену сковороду.

Вийде страва, яка буде відрізнятися м’якістю, ніжністю і соковитістю.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

Господиням на замітку! Як правильно варити горох і що додати у воду, щоб він швидко розварився і був м'яким

неділя, 23 листопад 2025, 18:45

Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...