А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають сіль та оцет при варінні яєць


Коли у вас завдання – відварити яйця на салат, потрібно щоб вони під час готування не потріскались, передають Патріоти України.

Щоб яйця добре чистилися та не лопалися, досвідчені господині додають у воду сіль чи оцет.

Подробиці

Сольовий розчин за своєю консистенцією щільніший за звичайну воду.

Коли яйця варяться в солоній воді, вони виглядатимуть більш презентабельно.

Вони не будуть битися об посуд і лопатися, що вже плюс, тому що через шкаралупу, що тріснула, в яйце можуть потрапити бактерії.

Це, звичайно, може трапитись якщо ви не миєте яйця перед тим, як відправити в каструлю.

Крім того, сіль покращує згортання білка, тому яйце, що тріснуло в каструлі, не розтечеться.

Яйця, зварені у солоній воді, краще чистити. Так як у шкаралупі є мікропори, які не пропускають через себе сіль, у середині яйця впаде тиск і воно стиснеться.

Оцет діє так само – зміцнює шкаралупу і не дає їй тріснути.

Ще укус можна додавати при варінні яйця пашот – білок так швидше схопиться.

Якщо ви збираєтеся фарбувати яйця, оцет потрібно додавати обов’язково, щоб барвник закріпився на шкаралупі.

Джерело: ПростоВей

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...