А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають сіль та оцет при варінні яєць


Коли у вас завдання – відварити яйця на салат, потрібно щоб вони під час готування не потріскались, передають Патріоти України.

Щоб яйця добре чистилися та не лопалися, досвідчені господині додають у воду сіль чи оцет.

Подробиці

Сольовий розчин за своєю консистенцією щільніший за звичайну воду.

Коли яйця варяться в солоній воді, вони виглядатимуть більш презентабельно.

Вони не будуть битися об посуд і лопатися, що вже плюс, тому що через шкаралупу, що тріснула, в яйце можуть потрапити бактерії.

Це, звичайно, може трапитись якщо ви не миєте яйця перед тим, як відправити в каструлю.

Крім того, сіль покращує згортання білка, тому яйце, що тріснуло в каструлі, не розтечеться.

Яйця, зварені у солоній воді, краще чистити. Так як у шкаралупі є мікропори, які не пропускають через себе сіль, у середині яйця впаде тиск і воно стиснеться.

Оцет діє так само – зміцнює шкаралупу і не дає їй тріснути.

Ще укус можна додавати при варінні яйця пашот – білок так швидше схопиться.

Якщо ви збираєтеся фарбувати яйця, оцет потрібно додавати обов’язково, щоб барвник закріпився на шкаралупі.

Джерело: ПростоВей

Варто знати! Коли пити першу каву, щоб точно прокинутися - і яка найкраще бадьорить

неділя, 7 грудень 2025, 6:15

Медики наголошують: пити каву одразу після пробудження - не найкраща ідея. Організм ще не стабілізував рівень кортизолу, тому кофеїн працює слабше. Оптимальний час для першої чашки - через 1–3 години після сну, коли тіло найкраще реагує на стимулятори,...

Протеїнова кава - тренд чи небезпечна звичка? Лікарі назвали тих, кому напій може нашкодити

субота, 6 грудень 2025, 18:45

Протеїнова кава, або “профі”, з TikTok-тренду перетворилася на глобальне явище й увійшла в меню великих мереж на кшталт Starbucks та Peet’s Coffee. За оцінками аналітиків, світовий ринок цього напою зросте з $4,5 млрд у 2024 році до майже $15 млрд у 20...