А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають сіль та оцет при варінні яєць


Коли у вас завдання – відварити яйця на салат, потрібно щоб вони під час готування не потріскались, передають Патріоти України.

Щоб яйця добре чистилися та не лопалися, досвідчені господині додають у воду сіль чи оцет.

Подробиці

Сольовий розчин за своєю консистенцією щільніший за звичайну воду.

Коли яйця варяться в солоній воді, вони виглядатимуть більш презентабельно.

Вони не будуть битися об посуд і лопатися, що вже плюс, тому що через шкаралупу, що тріснула, в яйце можуть потрапити бактерії.

Це, звичайно, може трапитись якщо ви не миєте яйця перед тим, як відправити в каструлю.

Крім того, сіль покращує згортання білка, тому яйце, що тріснуло в каструлі, не розтечеться.

Яйця, зварені у солоній воді, краще чистити. Так як у шкаралупі є мікропори, які не пропускають через себе сіль, у середині яйця впаде тиск і воно стиснеться.

Оцет діє так само – зміцнює шкаралупу і не дає їй тріснути.

Ще укус можна додавати при варінні яйця пашот – білок так швидше схопиться.

Якщо ви збираєтеся фарбувати яйця, оцет потрібно додавати обов’язково, щоб барвник закріпився на шкаралупі.

Джерело: ПростоВей

Є секрети! Як правильно зберігати холодець, аби був свіжим та смачним якомога довше

неділя, 28 грудень 2025, 18:12

Холодець - одна з найулюбленіших традиційних страв, особливо у святковий період, тому його зазвичай готують у великій кількості. Однак він може швидко втратити смак і зіпсуватися, якщо зберігати його неправильно. Професійні кухарі розкрили кілька своїх...

Не ігноруйте заборон! Які ліки не можна вживати після закінчення терміну придатності

неділя, 28 грудень 2025, 17:45

Після закінчення терміну придатності більшість ліків втрачають свою ефективність. Крім того, використання протермінованих життєво важливих медикаментів (наприклад, інсуліну, нітрогліцерину, антигістаміну) може бути небезпечним для здоров’я і життя, пер...