Коли у вас завдання – відварити яйця на салат, потрібно щоб вони під час готування не потріскались, передають Патріоти України.
Щоб яйця добре чистилися та не лопалися, досвідчені господині додають у воду сіль чи оцет.
Сольовий розчин за своєю консистенцією щільніший за звичайну воду.
Коли яйця варяться в солоній воді, вони виглядатимуть більш презентабельно.
Вони не будуть битися об посуд і лопатися, що вже плюс, тому що через шкаралупу, що тріснула, в яйце можуть потрапити бактерії.
Це, звичайно, може трапитись якщо ви не миєте яйця перед тим, як відправити в каструлю.
Крім того, сіль покращує згортання білка, тому яйце, що тріснуло в каструлі, не розтечеться.
Яйця, зварені у солоній воді, краще чистити. Так як у шкаралупі є мікропори, які не пропускають через себе сіль, у середині яйця впаде тиск і воно стиснеться.
Оцет діє так само – зміцнює шкаралупу і не дає їй тріснути.
Ще укус можна додавати при варінні яйця пашот – білок так швидше схопиться.
Якщо ви збираєтеся фарбувати яйця, оцет потрібно додавати обов’язково, щоб барвник закріпився на шкаралупі.
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...
Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти Ук...