А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають сіль та оцет при варінні яєць


Коли у вас завдання – відварити яйця на салат, потрібно щоб вони під час готування не потріскались, передають Патріоти України.

Щоб яйця добре чистилися та не лопалися, досвідчені господині додають у воду сіль чи оцет.

Подробиці

Сольовий розчин за своєю консистенцією щільніший за звичайну воду.

Коли яйця варяться в солоній воді, вони виглядатимуть більш презентабельно.

Вони не будуть битися об посуд і лопатися, що вже плюс, тому що через шкаралупу, що тріснула, в яйце можуть потрапити бактерії.

Це, звичайно, може трапитись якщо ви не миєте яйця перед тим, як відправити в каструлю.

Крім того, сіль покращує згортання білка, тому яйце, що тріснуло в каструлі, не розтечеться.

Яйця, зварені у солоній воді, краще чистити. Так як у шкаралупі є мікропори, які не пропускають через себе сіль, у середині яйця впаде тиск і воно стиснеться.

Оцет діє так само – зміцнює шкаралупу і не дає їй тріснути.

Ще укус можна додавати при варінні яйця пашот – білок так швидше схопиться.

Якщо ви збираєтеся фарбувати яйця, оцет потрібно додавати обов’язково, щоб барвник закріпився на шкаралупі.

Джерело: ПростоВей

Ви все життя п’єте каву неправильно: один інгредієнт - і жир зникає!

середа, 13 серпень 2025, 7:15

Кава - не просто напій, який допомагає прокинутися. Виявляється, при правильному приготуванні вона здатна запускати процеси спалювання жиру і прискорювати метаболізм, передають Патріоти України. Але все залежить від того, що саме ви в неї додаєте. Досл...

А ви це знали? Що буде, якщо зберігати лимони в морозилці

вівторок, 12 серпень 2025, 12:40

Ось що станеться, якщо зберігати лимони в морозилці, передають Патріоти України.