А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають цукор до фаршу

При підготовці фаршу для різних страв багато господинь користуються своїми добавками для соковитості, передають Патріоти України.

Одним з найпопулярніших з них є макиш батона, але його можна замінити манною крупою, тертим кабачком, морквою або навіть буряком.

Якщо ж у вас не виявилося під рукою перерахованих вище інгредієнтів, то можна сміливо брати цукор. Важливо не переборщити з ним.

М'ясний фарш не повинен вийти занадто розсипчастим. Солодкі котлети теж навряд чи сподобаються членам сім'ї або вашим гостям.

Щоб не допустити надмірної солодкості, необхідно дотримуватися наступної пропорції: одна столова ложка цукру без гірки на один кілограм фаршу.

Соковитими виходити не тільки котлети

Також у фарш можна додати трохи окропу - так цукор буде "працювати" ще краще, а котлети вийдуть максимально соковитими.

Цукру можна додавати в фарш і при приготуванні інших страв. Він додасть приємний аромат фрикаделькам, а також м'яса в біляшах і чебуреках.

Як зробити фарш смачним

М'ясний фарш любить цибулю, часник, спеції, трави і не терпить сухості. Рибний фарш буде набагато смачніше, якщо його приготувати з жирної риби, яка не має великих кісток, і додати в нього трохи лимонного соку, а також цибулю або перець за смаком.

Соковитості в цьому випадку можуть додати вершки або терту картоплю. У курячий фарш для м'якості додають цибулю, яйця і хліб. Смак дієтичної індички зазвичай рекомендують урізноманітнити смаженими грибами або тертим сиром, а в фарш з баранини часто додають масло, борошно і сушену м'яту.

Секрет досвідчених господинь! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:15

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...

Пити чи не пити молоко дорослим? Експерти розставили крапки над "і"

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:56

Не бракує аргументів за і проти вживання молока в дорослому віці. Чи дійсно це здоровий варіант? Чи будемо ми здорові, якщо будемо регулярно пити молоко? Видання Czytelnia zdrowia зібрало аргументи з кожного боку, щоб відповісти на питання, чи можна пи...