А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають цукор при засолюванні сала

Сало є для багатьох улюбленою закускою восени та взимку, тому що велика кількість жирів робить їжу більш поживною, передають Патріоти України.

Також така їжа має відмінний зігріваючий ефект. Як правило, смачнішого за сало домашнього посолу варіанта не знайти. Тільки сама господиня знає, який баланс солі та спецій їй подобається.

Подробиці

Однак при засолюванні сала деякі досвідчені кухарі використовують цукор.

У чому причина додавання цього компонента

Деякі відразу подумають, що цукор при приготуванні сала додають дивні люди, які роблять із “серйозного” продукту десерт.

Але це помилка.

Готова закуска вийде неймовірно м’якою, ніжною, що тане в роті. Про те, що ви використовували цукор, ніхто й не здогадається: цей компонент не відчуватиметься. Якщо господині хочуть приготувати сало неймовірно високої якості, завжди додають цукор.

Як правильно працювати з компонентом

Варто одразу ж вказати потрібні пропорції. Як правило, на 0,5 кг сала береться сто грамів цукру. Спочатку ми робимо нарізку сала, щедро обвалюємо кожен шматок в цукор.

Ховаємо продукт у пакет і залишаємо в холодильнику на 8-10 годин. Потім нам потрібно добре вимити кожен шматок сала і видалити залишки вологи. Після цього можна сміливо приступати до будь-якого обраного способу засолювання.

Оцінять всі! Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

неділя, 18 травень 2025, 12:12

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...

Не рецепт, а знахідка! Універсальний маринад з 5 продуктів для будь-якого м’яса перед запіканням

неділя, 18 травень 2025, 11:14

Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти Ук...