А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають у тісто для млинців мінеральну воду

Сучасні домогосподарки удосконалили перевірений століттями рецепт приготування млинців. Не секрет, що в тісто деякі господині крім молока додають воду, але краще просту воду або крутий окріп замінити на мінералку. У такому разі вдасться спекти так звані мереживні млинці, передають Патріоти України.

Подробиці

Млинці, замішані на мінеральній воді чи окропі виходять відмінними не лише на вигляд, а й на смак. Вони виходять тоншими і смачнішими і ідеально підходять для додавання начинки.

Інгредієнти:

  • молоко – 1 літр;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 3 столові ложки олії;
  • яйця – 3 штуки;
  • 0,5 склянки або 100 г мінеральної води;
  • 2,5 склянки або 500 г борошна.

Як готувати:

Змішуємо вінчиком, блендером або міксером у мисці молоко, цукор, сіль, яйця, додаємо рослинну олію.

В отриману суміш потрібно влити ½ склянки мінералки. Це замінить розпушувач.

Потім при постійному перемішуванні додаємо борошно, але так, щоб тісто вийшло не дуже круте і рідке.

Після цього тісто має постояти 30 хвилин, щоб у ньому розчинилися грудочки і схопилася клейковина.

Щоб млинці не чіплялися до сковороди, потрібно добре прогріти її разом з вершковим маслом.

Виливаємо тісто на сковороду і поступово розподіляємо по поверхні, смажити млинці потрібно на великому вогні.

Як начинка для таких млинців підходять будь-які улюблені продукти.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...