А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають у тісто для млинців мінеральну воду

Сучасні домогосподарки удосконалили перевірений століттями рецепт приготування млинців. Не секрет, що в тісто деякі господині крім молока додають воду, але краще просту воду або крутий окріп замінити на мінералку. У такому разі вдасться спекти так звані мереживні млинці, передають Патріоти України.

Подробиці

Млинці, замішані на мінеральній воді чи окропі виходять відмінними не лише на вигляд, а й на смак. Вони виходять тоншими і смачнішими і ідеально підходять для додавання начинки.

Інгредієнти:

  • молоко – 1 літр;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 3 столові ложки олії;
  • яйця – 3 штуки;
  • 0,5 склянки або 100 г мінеральної води;
  • 2,5 склянки або 500 г борошна.

Як готувати:

Змішуємо вінчиком, блендером або міксером у мисці молоко, цукор, сіль, яйця, додаємо рослинну олію.

В отриману суміш потрібно влити ½ склянки мінералки. Це замінить розпушувач.

Потім при постійному перемішуванні додаємо борошно, але так, щоб тісто вийшло не дуже круте і рідке.

Після цього тісто має постояти 30 хвилин, щоб у ньому розчинилися грудочки і схопилася клейковина.

Щоб млинці не чіплялися до сковороди, потрібно добре прогріти її разом з вершковим маслом.

Виливаємо тісто на сковороду і поступово розподіляємо по поверхні, смажити млинці потрібно на великому вогні.

Як начинка для таких млинців підходять будь-які улюблені продукти.

Джерело: ПростоВей

Помилка дорого коштуватиме! Чому не можна пити воду з чайника з накипом

вівторок, 13 травень 2025, 18:07

На жаль в більшості багатоквартирних будинків по трубам подається не надто якісна вода. І якщо у вас немає фільтра, з часом шкідливі речовини з неї утворюють неприємний накип на стінках чайника, передають Патріоти України. Пити воду з такого чайника не...

Є секрет! Як правильно варити квасолю, щоб вона не потемніла

вівторок, 13 травень 2025, 17:12

Варіння квасолі – досить довга та стомлива справа. Спочатку потрібно здійснити попереднє замочування бобових. Потім потрібно зварити квасолю у каструлі, передають Патріоти України. Варити квасолю потрібно щонайменше півгодини. А іноді й більше години. ...