А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають у тісто для млинців мінеральну воду

Сучасні домогосподарки удосконалили перевірений століттями рецепт приготування млинців. Не секрет, що в тісто деякі господині крім молока додають воду, але краще просту воду або крутий окріп замінити на мінералку. У такому разі вдасться спекти так звані мереживні млинці, передають Патріоти України.

Подробиці

Млинці, замішані на мінеральній воді чи окропі виходять відмінними не лише на вигляд, а й на смак. Вони виходять тоншими і смачнішими і ідеально підходять для додавання начинки.

Інгредієнти:

  • молоко – 1 літр;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 3 столові ложки олії;
  • яйця – 3 штуки;
  • 0,5 склянки або 100 г мінеральної води;
  • 2,5 склянки або 500 г борошна.

Як готувати:

Змішуємо вінчиком, блендером або міксером у мисці молоко, цукор, сіль, яйця, додаємо рослинну олію.

В отриману суміш потрібно влити ½ склянки мінералки. Це замінить розпушувач.

Потім при постійному перемішуванні додаємо борошно, але так, щоб тісто вийшло не дуже круте і рідке.

Після цього тісто має постояти 30 хвилин, щоб у ньому розчинилися грудочки і схопилася клейковина.

Щоб млинці не чіплялися до сковороди, потрібно добре прогріти її разом з вершковим маслом.

Виливаємо тісто на сковороду і поступово розподіляємо по поверхні, смажити млинці потрібно на великому вогні.

Як начинка для таких млинців підходять будь-які улюблені продукти.

Джерело: ПростоВей

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...